avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare mijloace fixe

Buna ziua, am o mare problema la vanzarea unui imobil si mijloacele fixe aferente imobilului. Va spun concret ce este si va rog sa-i dati sfaturi ce trebuie sa fac.
Societatea a achizitionat un imobil in anul 2004. In anul 2006 cu program sapard a achizitionat mijloace fixe pentru desfasurarea activitatii care erau pe contul 2131 analitic distinct. In anul 2009 s-a facut reevaluare si tot in anul 2009 o parte din mijloacele fixe s-au trecut pe contul 2121 intru-cat cei de la primarie asa au cerut spunand ca intra la valoarea imobilului. In anul 2011 am avut control de la sapard si a trebuit sa scot din 2121 si pus inapoi pe 2131 pentru ca ei au spus asa : subventia este pentru mijloacele fixe aferente desfasurarii activitatii si nu pentru imobil. Deci la momentul de fata am o valoare a imobilului in contul 2121 si valoarea mijl fixe aferente desfaurarii activitatii in contul 2131 analitic. Acum tot imobilul este vandut si nu stiu cum sa fac facturarea ce este deductibil, ce nu este, cu tva sau fara tva la cladire , Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez
Cel mai recent răspuns: Cecilia35 , utilizator 17:47, 17 Februarie 2012
Precizez ca la achizitionarea mijloacelor fixe am avut la TVA scutire 60% conform certificatelor de scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladire decembrie 2009 lory_g lory_g Cum trebuia inregistreaza in contabilitate reevaluare unei cladiri in decembrie 2009: cost achizitie (2006) 176 693 lei amortizare ... (vezi toată discuția)
vinzare cladire reevaluata vornicuelena vornicuelena Subiect: vinzare cladire reevaluata Societatea vinde o cladire construita in anul 1981 , care a fost reevaluata de mai multe ori , inclusiv aniil 2004 si ... (vezi toată discuția)
Rata amortizare lunara dupa reevaluare florip florip Buna ziua, In urma unei reevaluari la o valoare mai mare a unei cladiri, ce se intampla cu rata amortizarii lunare, care implicit va fi mai mare, este ... (vezi toată discuția)