avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vanzator mezeluri-rotiserie si patiserie fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vanzator mezeluri-rotiserie si patiserie fara calificare in incinta unui supermarket

V-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare care ma macina de ceva timp pe mine si pe colegele mele de raion,deoarece de cand ni s-au introdus aceste 2 sarcini in plus(pentru acelasi salar,tin sa mentionez :rotiserie si patiserie)munca noastra a devenit un calvar,iar certurile cu clientii care asteapta sa fie serviti la vitrina de mezeluri ne-au mancat nervii,pentru ca nu mai avem timp si de ei din cauza acestor 2 responsabilitati.Problema este ca nu mai vor sa angajeze personal si nici sa ne mareasca salariul si nu mai facem fata.Intrebarea mea este daca am avea voie sa facem aceste 2 lucruri fara vreo calificare,sau ce putem face sa mai aduca personal?Astept raspunsurile voastre sau ideile si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionelutzapop , utilizator 15:50, 17 Februarie 2012
Doamna Pop. Exista specializari pe patiserie de exemplu. Da, pentru a fi patiser trebuie sa ai o calificare in acest sens! Doar ca eu inteleg ca dvs. doar vindeti produse de patiserie si rotiserie! Pentru a vinde, adica pentru a fi vanzator de produse de rotiserie si patiserie NU este necesara o calificare in acest sens. Daca sarcinile dvs. de serviciu au fost suplimentate, iar dvs. ati fost de acord nu este nimic ilegal in acest sens. Cred ca singura solutie, pentru binele dvs. si al angajatorului este sa aveti o discutie cu el in acest sens!!!!Pentru binele dvs. si al angajatorului...SUCCES!!!
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Dorel Dulau, Consilier juridic
Nu doar vand ci le si pregatesc pentru coacere si le coc(condimentez pui,pulpe si altele si le bag in cuptorul de rotiserie,mai avem si plita pe care facem gratare,carnati si mici,friptioza pentru cartofi prajiti,iar patiseria trebuie scoasa la decongelat pe tavi apoi o bagam la copt)dupa toate acestea,abia le vindem,deci noi le si facem,iar in legatura cu faptul ca noi am fost de acord...nu ne-a intrebat nimeni si nu am semnat pentru asa ceva,nu prevede in contract sa facem acestea,doar ni s-au adus cuptoarele si marfa si ni s-a tinut o sedinta pentru a ne arata cum sa procedam,ce avem de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Contestatie stedyan stedyan am participat la o licitatie pentru produse avicole in a carei caiet de sarcini cerintele sunau asa:aripi pui 80-90 g,congelate,piept pui congelat etc...deci ... (vezi toată discuția)