avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit retinere la sursa 10%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

retinere la sursa 10%

daca sunteti dragut am un contract de agent intre mine si o banca ,ulterior acestui contract banca mi-a transmis ca nu vor fi virate comisioanele in contul meu daca nu-mi fac pfa.mi-am facut pfa si acum am taiat factura pt comisioane dar mi s-a impus ca pe factura sa scriu brutul , apoi sa scad 10% -tot pe factura, cu specificatia de impozit 10%- si la sf. venitul net .am mers la contabila care mi-a spus ca nu trebuia sa fac asa ca, eu oricum sunt obligata ,fiind-pfa-platesc impozit anticipat de 16%m-am dus la anf(in c-ta)si alta mi-a spus ca tebuia sa inregistrez contractul acela la dinsii ,si, voi plati amenda.eu oricum am intrat in posesia acelui contract abia ieri desi el a fost inregistra cs si iesire pe 30/12/20011 daca m-ti inteles va rog sa-mi rs. si mie
adica-1)voi fi impozitata de 2 ori cum mi-au spus cei de la anaf, sau cei 10%opriti de banca la sursa se considera plata anticipata cum mi-au spus cei de la banca
-2)contractul intre mine si banca este facut innainte de a-mi deschide pfa, dar factura am taiat-o acum pe pfa
-3)daca trebuia cumva (asa cum mi-au spus cei de la anaf sa ma inregistrez cu declaratia 020 in 2 saptamini de la emiterea contractului(contract care mie abia ieri mi-a parvenit, dar nu am nici o dovada ca am intrat in posesia lui ieri)
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 16:51, 17 Februarie 2012
1)nu, nu veti fi impozitata de 2 ori , deci se retine si se vireaza 10% retinere la sursa care vireaza banca ; ulterior in anul urmator veti completa declaratia finala cu toate veniturile obtinute in acest an, si veti vira la stat diferenta de 6% dvs ;
2)
trebuie sa depuneti declaratia 020 de inregistrare a persoanelor fizice, ce e drept cu intarziere dupa cate spuneti , dar asta este trebuie depusa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare la sursa bviorica bviorica buna, am si eu pr.am facut un contract de agent intr-o banca in dec. anul trecut.am lucrat pina acum si mi s-a refuzat sa mi se vireze comisioanele in cont ... (vezi toată discuția)
Contract de comision oanasandra oanasandra Buna ziua. Am o problema legata de un comision. Am intermediat o vanzare pentru o societate comerciala si am convenit asupra unui comision pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unui contract de mandat demnitate demnitate In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)