daca sunteti dragut am un contract de agent intre mine si o banca ,ulterior acestui contract banca mi-a transmis ca nu vor fi virate comisioanele in contul meu daca nu-mi fac pfa.mi-am facut pfa si acum am taiat factura pt comisioane dar mi s-a impus ca pe factura sa scriu brutul , apoi sa scad 10% -tot pe factura, cu specificatia de impozit 10%- si la sf. venitul net .am mers la contabila care mi-a spus ca nu trebuia sa fac asa ca, eu oricum sunt obligata ,fiind-pfa-platesc impozit anticipat de 16%m-am dus la anf(in c-ta)si alta mi-a spus ca tebuia sa inregistrez contractul acela la dinsii ,si, voi plati amenda.eu oricum am intrat in posesia acelui contract abia ieri desi el a fost inregistra cs si iesire pe 30/12/20011 daca m-ti inteles va rog sa-mi rs. si mie
adica-1)voi fi impozitata de 2 ori cum mi-au spus cei de la anaf, sau cei 10%opriti de banca la sursa se considera plata anticipata cum mi-au spus cei de la banca
-2)contractul intre mine si banca este facut innainte de a-mi deschide pfa, dar factura am taiat-o acum pe pfa
-3)daca trebuia cumva (asa cum mi-au spus cei de la anaf sa ma inregistrez cu declaratia 020 in 2 saptamini de la emiterea contractului(contract care mie abia ieri mi-a parvenit, dar nu am nici o dovada ca am intrat in posesia lui ieri)
1)nu, nu veti fi impozitata de 2 ori , deci se retine si se vireaza 10% retinere la sursa care vireaza banca ; ulterior in anul urmator veti completa declaratia finala cu toate veniturile obtinute in acest an, si veti vira la stat diferenta de 6% dvs ;
2)
trebuie sa depuneti declaratia 020 de inregistrare a persoanelor fizice, ce e drept cu intarziere dupa cate spuneti , dar asta este trebuie depusa!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozitare la sursa
bviorica
buna, am si eu pr.am facut un contract de agent intr-o banca in dec. anul trecut.am lucrat pina acum si mi s-a refuzat sa mi se vireze comisioanele in cont ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.