avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recoltarea probelor biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recoltarea probelor biologice

As dori sa stiu daca s-a depasit termenul de 3 zile prevazut art 14 alin3 din norme metrologice (''În situaţia în care transportul sau depunerea probelor prelevate nu poate fi efectuat imediat, acestea se păstrează la frigider, în sediile unităţilor de poliţie, timp de maximum 3 zile.'') se poate obtine nulitatea?(recoltarea s-a facut in 02.09.2010 si la iml au ajuns in data de 06.09.2010)
exact asta am spus si eu - dovediti vatamarea altfel termenul nu fuce la anularea probelor.
Mai am o intrebare pt dumneavoastra:D.Daca asistenta de la urgenta a facut singura recoltarea(fara un medic de garda) si in declaratia pe care a dato la judecatorie a mentionat '' faptu ca prima proba a facuto din branula si ca dansa a facut recoltarea ) nu dovedeste nulitatea?(a doua proba a mentionat ca a facuto conform standardelor)
asa cum v-am spus, discutati cu avocatul dvs privind contestarea probelor biologice, inclusiv acest aspect. nu incercati sa o faceti de capul dvs deoarece chiar daca aveti dreptate, daca o faceti gresit dpdv procedural penal veti pierde si veti fi condamnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat la 2 ani si 11 luni cu suspendare in baza art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa Intrebarea mea este cum pot face recurs ? Avocatul din officiu nu imi poate face? (vezi toată discuția)
Recurs art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa MOTIVE In fapt. Onorata instanta, pentru motivele pe care le vom explicita in continuare, consideram ca se impune sa constatati ca procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa Buna ziua! Pe scurt am condus baut cu o alcolemie mai mare de 0.8 si m-am rasturnat in afara parti carosabile fara victime fara pagube in 2011 am fost ... (vezi toată discuția)