Faceti o conventie cu asociatia de proprietari prin care asociatia va da acordul sa amplasati acea firma in locul pe care-l stabiliti de comun acord.
Verificati in documentele si autorizatiile dumnreavoastra daca nu cumva platiti deja la primarie o taxa pentru firma. La noi acum cativa ani s-au marit taxele la primarie pentru persoanele juiridice si-am avut surpriza sa aflu, ca explicatie, ca fiecare societate coimerciala a fost obligata sa plateasca o suma de bani pentru afisarea fimei. Am fost surprins pentru ca sunt multe buticuri, tonete, sau sedii in apartament care nu au afisat nici o firma, o denumire..
Atunci am aflat ca ai sau nu ai firma luminoasa tot platesti la primarie penytru ea.
Verifuicati-va documentele, avizele, autorizatiile si poate constatati ca ati platit deja pentru firma.
Daca nu gasiti, obtineti acordul asociatiei, mergeti al primarie si soliciati aprobare si montati-va firma. In functie de marimea firmei, de aspect, de material vi se poate solicita proiect sau nu.
Nu platesc cu siguranta nimic pt afisarea firmei, sediul este intr-o comuna de langa Ploiesti iar in perioada urmatoare deschidem punctul de lucru acolo.. Stiu ca prin instalarea unei astfel de reclame ar urma sa platesc, dar am inteles ca suma va fi una modica, in functie de marime si zona, cateva sute de lei/anual.
Conventia se intocmeste la notar, sau e vreun formular tipizat, ceva de genu asta, ori pur si simplu redactam ceva la calculator semnat de parti, dupa care inregistrez la primarie?
Cum v-am spus sunt doua aspecte: mergeti la primarie si vedeti ce conditii va pun ei; la asociatie este o alta treaba, asa cum spunea @adriantot, se intocmeste o conventie simpla, daca nu aveti si alte cheltuieli pe-acolo. Costuri de-a dreptul modice, ceva de cati-va lei / mp pe luna. La primarie se taxeaza mai bine, functie si de zona, dar sunteti in legalitate.
Inca o sugestie: puteti intreba un patron din zona, cum a procedat...
Nu aveti treaba cu notarul. La primarie va iau ei banii si stiu cum.
La asociatia de proprietari, daca nu stiu cum, spuneti-le sa caute in legea 230/2007si HG 1588/2007 si acolo o sa gaseasca prevderi pentru incheierea de conventii intre asociatie si persoanele juridice ce functioneaza in bloc. Aceasta conventie se incheie intre asociatiei si persoana juridica (firma dumneavoastra), cuprinde costurile ce le suporta la asociatie firma, suplimentar fata de proprietarii de apartamente, inclusiv aceasta taxa pentru firma. Repet, nu aveti treaba cu notarul. In baza acestei conventii, avand in vedere si alte cheltuieli datorate asociatiei, aceasta va poate emite factura sau numai chitanta asa cum conveniti si la intervalele de timp la care conveniti.
La noi pentru afisarea firmei se plateste intre 5 si 20 lei/luna in functie de marimea afisului.
dar cu directia de urbanism? avize si autorizatie de constructie?