avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventii civile-retineri salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventii civile-retineri salariale

Intrebare : om de serviciu la bloc PENSIONAT = conventie civila =concret ce trebuie sa-i retin dintr-un brut de 200 lei de la angajat si ce am de plata din partea angajatorului. Am urgent nevoie de acest raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nica Cornelia , utilizator 14:14, 18 Februarie 2012
Trebuie sa se retina la sursa:
1. impozit pe venit de 10% sau 16% conform clauzelor contractuale
2. contributie de asigurari sociale de 10,5%

Pensionarii sunt exceptati de la retinerea si plata contributiei pentru somaj.
Multumesc pentru raspuns, dar cf. art 7 din Normele metodologice la modif Cod fiscal ; daca foloseste baza materiala a asociatie ( in cazul meu ) atunci si angajatorul are datoria de a retine si vira contributii ?Care sunt acelea ? Daca merg pe prima varianta si retin numai 10.5 % = pensionarul = trebuie sa-si achite singur SANATATEA ? Multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari catalinavalentina catalinavalentina Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru ... (vezi toată discuția)