avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator strain disparut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator strain disparut

o persoana a fost si mai este angajata la un srl al carui asociat unic este strain
angajatorul nu i-a mai platit salariul, nici contributiile de citeva luni, a fost plecat din tara, acum s-a intors , nu mai vrea sa continue proiectul, ii cere sa-si dea ea demisia

cum este bine sa procedeze?
este obligat angajatorul sa-i plateasca contributiile?
doamna vrea sa meraga la medic, dar acesta ii cere adeverinta de la angajator ca i-a platit cass la zi, ceea ce nu s-a intimplat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:17, 18 Februarie 2012
Bineinteles ca angajatorul este obligat la plata tuturor contributiilor sociale datorate conform prevederilor legale. Propun formularea unei sesizari a ITM sub aspectul neindeplinirii obligatiilor contractuale de a plati salariul si contributiile sociale obligatorii.
intrebarea se refera la doua aspecte:
1. daca ii cere angajatorului drepturile salariale prin instanta, acesta poate sustine ca nu are obligatia de plata pt. ca nu s-a mai folosit de serviciile angajatei chiar daca nu i-a desfacut contractul de munca? el a lasat-o sa lucreze la un proiect iar acum neaga
2. ce sa faca pt. a se putea duce la medic si pt. a beneficia de drepturile oricarui angajat pina ce se va solutiona litigiul cu angajatorul?
problema este ca strainul in cauza nu are bunuri, venituri de executat in Romania
sa zicem ca ea va castiga la tribunal, dar angajatorul nu va plati
ce se intimpla cu cas, cass, drepturi pensie?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
eugen82, utilizator
1. Sarcina probei in litigiile de munca apartine angajatorului .. asadar, el este obligat sa faca dovada sustinerilor sale ...

2. Pentru medic ii va trebui o adeverinta de salariat, daca are in vedere sa-si ia concediu medical.

3. Pentru neplata contributiilor va trebui sa promoveze un litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate. De asemenea, are si posibilitatea unei sesizari la ANAF.

4. Pentru neplata salariului si incetarea c.i.m. va trebui sa introduca o actiune in instanta impotriva angajatorului .... este mult mai eficienta decat sesizarea la ITM.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare cim Coco Manea Coco Manea Buna dimineata! Imi cer scuze pt deranj, fiica mea a lucrat ca asistent medical la o clinică privată din București. Pe lângă faptul că nu a beneficiat ... (vezi toată discuția)
Nu ne-a fost plătit salariul de trei luni. cum putem să ne obținem drepturile? wizzard68 wizzard68 Buna ziua ! In cadrul societatii unde imi desfasor activitatea nici un salariat nu si-a primit drepturile salariale din luna noiembrie 2017. Patronul firmei ... (vezi toată discuția)
Neplata servicii proiect postdru Ela87 Ela87 Buna ziua, sunt colaborator intr-un proiect POSTDRU, am un contract de munca semnat, pt. trei luni, in care se specifica faptul ca plata salariului meu se ... (vezi toată discuția)