Buna ziua,
sunt colaborator intr-un proiect POSTDRU, am un contract de munca semnat, pt. trei luni, in care se specifica faptul ca plata salariului meu se face la data de 25 ale fiecarei luni.
Mi-am inceput activitate in luna iunie dar pana la momentul actual nu am primit niciun ban, doar promisiuni ca plata salariului va incepe sa se faca din luna septembrie, in cel mai bun caz.
Ce optiuni am pt. a-mi recupera drepturile si a-i determina pe beneficiarii proiectului sa faca plata la timp?
Exista o autoritate unde pot reclama aceste nereguli?
Neplata salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Drepturi salariale
mirela u
Buna ziua,
Am lucrat 6 luni fara concediu, dar cand mi-am pierdut locul de munca (s-a inchis punctul de lucru), seful nu mi-a achitat contravaloarea zilelor ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la itm
Lolita900
Vreau sa fac o reclamatie pentru o firma care se ocupa cu proiecte POSDRU la ITM si adresa firmei unde e inregistrata firma era la alta adresa si acum au mutat ... (vezi toată discuția)