avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie CATV pe scara blocului!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie CATV pe scara blocului!

Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am o intrebare daca ma puteti ajuta.Cand am preluat jobul de presedinte pe cele doua scari ale blocului de 4 etaje, erau instalate doua cutii CATV de catre o firma de televiziune prin cablu,fara acordul asociatiei.Intrebarea mea este daca pot cere chirie acestei firme pentru folosirea spatiilor comune ale asociatiei ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:17, 18 Februarie 2012
Ati putea, desigur sa cereti si chirie si plata curentului consumat (daca consuma) dar aveti grija sa nu va ridicati locatarii in cap. Unele firme de cablu (in special R..&R...) nu accepta sa plateasca si ameninta cu plecarea, pe care desigur ca nu o vor face
Schimbarea aspectului sau destinatiei spatiului comun din condominiu se poate realiza cu acordul asociatiei de proprietari,conform art 11 *2 din L nr 230/2007
Asociatia de proprietari cu scopul atragerii de fonduri are dreptul sa negocieze contracte de inchiriere spatii comune
Dupa cum inclusiv operatorul national de telefonie incheie contracte de inchiriere spatiu comun pentru montare aparatura,in mod similar asociatia de proprietari poate negocia inchirierea de spatii catre terti
Cred ca nu sunteti informat. Cei care au fost inaintea dvs. la conducerea as. prop. si-au dat avizul in vederea instalarii pe casa scarii a instalatiei de CATV.
Noi avem doua firme pe casa scarii si au niste acorduri de principiu din partea asociatiei, dar asta nu inseamna ca nu putem sa le punem in vedere plata unei chirii, chiar modice. Sigur ca la puterea lor financiara ”vor in sus” - sunt curios cat de tare - si au sa ameninte ca pleaca. Sa plece, sa vedem cum se descurca cu contractele oamenilor...
Incercati o discutie prealabila. De obicei nu prea stau de vorba sau nu raspund la astfel de ”provocari”...
Succes!
Depinde de provider.
Daca este o companie de rasunet nu va faceti iluzii! Nu va vor da niciun ban.

Daca este o firma mai mititica, fara intindere prea mare, poate sa aveti succes. Ei au interesul sa nu piarda clientii.

Am sa va spun argumentul firmelor, asta in cazul in care catadicsesc sa va raspunda:
- "noi am pozat firele si cutiile pe proprietatea comuna care este si proprietatea abonatilor nostri" cu acordul lor implicit (contractul de furnizare servicii, al fiecarui abonat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere cu upc cf legii 230.2007 si hg 1588/2007 coryzalia coryzalia Buna ziua, Sunt presedintele unei asoc. de proprietari si am descoperit printre actele asociatiei un \\"acord\\" cu UPC - acceptat si semnat de catre fostul ... (vezi toată discuția)
Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)