avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri in familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri in familie

va rog frumos sa ma ajutati!cum se poate obtine un certificat medico legal?in urma unor agresiuni fizice primite de la tatal meu?mentionez ca sunt majora


va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 21:18, 7 Noiembrie 2008
Pentru obtinerea unui certificat medico-legal ca urmare a unei agresiuni fizice va puteti adresa serviciilor medico-legale din zona, intr-un termen de 30 de zile de la producerea incidentului.
Daca sunteti victima unui act de violenta in familie trebuie sa sesizati Politia, prin telefon, in cazurile de urgenta, sau sa faceti acest lucru in scris, pentru inregistrarea plangerii.
Persoanele care sunt victime ale violentei in familie se pot adresa serviciilor sociale ale primariilor, care le vor indruma catre cel mai apropiat adapost pentru victimele violentei. Aici acestea pot beneficia de ingrijire si gazduire temporara gratuita, consiliere psiho-sociala si juridica, asistenta medicala, informare si orientare profesionala, precum si decontarea certificatului medico-legal.
Bineinteles! Puteti merge la S.M.L. din judetul dvs. sau din Bucuresti (I.M.L.) si puteti cere un consult medico-legal in urma caruia sa vi se elibereze un certificat medico-legal. Nu conteaza impotriva cui vreti sa folositi acel certificat ca proba, putand fi si tatal, si sotul, si copilul etc. Cu acest certificat mergeti la Parchet sau Politie (faceti si o copie pentru dvs., ca orice eventualitate) si faceti o plangere penala impotriva celui care v-a agresat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)