avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA mare problema
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA mare problema

Buna ziua, ma confrunt cu o mare problema, daca ma puteti ajuta va rog. Am un PFA care la toate achizitiile care le-a facut pe baza de factura a trecut persoana fizica si nu pfa-ul. Este ok daca le inregistrez ca si bonuri? A doua problema este ca nu are cont pe PFA ci pe persoana fizica... (bineinteles ca are si tranzactii care nu tin de pfa, iar plata facturilor le face din alt cont tot pe persoana fizica) pfffff. Cum ii evidentiez plata facturilor? Ii dau avans si ii fac decont???? #-o Ce fac cu dobanzile si comisioanele de pe extrasul de cont??? Pot sa ii inregistrez doar ce consider ca tine de pfa iar dobanzile si comisioanele sa nu le trec deloc??? #-o

Va multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: adinozaur1 , utilizator 23:19, 22 Februarie 2012
Bun ati facut asta dar nu este legal.
1)atunci,sa anulez si veniturile de pe urma facturilor?..pt ca daca materialele nu au fost ale PFA,atunci,eu nu am avut ce sa vand,nu?
2)sa cumpar materialele ,cu Borderou de achizitie,de la persoana fizica (adica de la mine,personal)?
cum se rezolva,totusi,situatia asta,legal?
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
Sigur, folositi borderou de achizitie pentru ceea ce ati achizitonat pe persoana fizica si dispozitie de plata pentru plata de la PFA la PF.
Sustin ceea ce colegul meu a scris mai sus, modul in care ati procedat pana acum este ilegal.
ok,si,daca am facturi/chitante si de la posta,cu care am trimis marfa in tara,clientilor,pe numele meu personal,pt ca alora de la posta le-a fost lene sa mai treaca si CUI-ul pe factura,cum fac?acestia mi-au platit cu mandat postal....legatura intre facturile de la posta si mandate este valoarea rambursului,trecuta pe ambele acte..ce fac in acest caz?,tot cu Borderou?
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
daca nu ar fi trecut numele contribuabilului in denumirea PFA-ului,nu s-ar mai ajunge la asemenea confuzii/greseli/"ilegalitati"...am observat ca multi ,care fac facturi,iau de bun numai numele,fara sa specifice si CUI-ul... trebuie sa mentionez eu,de fiecare data"treceti,va rog,si CUI-ul",sau,"scrieti si PFA"...nu toata lumea stie contabilitate si asta nu trebuie sa ma afecteze pe mine...asa ca,legiuitorul ar trebui sa inteleaga si confuziile ce se pot face,in urma denumirii in acest fel a PFA-urilor...

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)