avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita in curte de o fosta cumnata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita in curte de o fosta cumnata

buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi considerata violare de domiciliu sau numai lovire?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 28 Noiembrie 2008
Asta vizam si eu stimate Capitan.Este aspectul care determina in raport de probe situatia juridica, existenta sau inexistenta elementelor constitutive la infractiunii, pericolul sau lipsa de pericol concret al faptei.

Gabri, posesia este impartita intre coproprietari.
Folosinta unui teren nu este inctocmai ca folosinta unei case in interior, adica a locui in ea.
Intrarea pe terenul tau, in lipsa unui contract prin care sa se stipuleze altfel, nu poate fi infractiune, oricat ar nega statul roman recunoasterea dreptului de proprietate.

avocat Claudiu Lascoschi


Revin cu unele lamuriri.
Casa este construita in urma cu 44 de ani pe o suprafata de teren data de parintii tatalui meu,fara acte,iar in 1997 au facut acte de donatie doar pe numele tatalui.Procesul de partaj consta in delimitarea stricta a suprafetei de teren necesara mamei ptr a locui,casa avand doua intrari separate,fiecare avand camerele lui,doar intrarea in curte fiind comuna.Incidentul s-a petrecut pe trotuarul ce inconjoara casa,nu in curte (am inteles ca si acest aspect conteaza).Mama i-a interzis fostei cumnate sa intre in curte atat timp cat fostul sot nu este acasa sau sa vina cu hartie scrisa de la el.O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2008
raissa2007a, utilizator
raissa2007a a scris:

Incidentul s-a petrecut pe trotuarul ce inconjoara casa,nu in curte (am inteles ca si acest aspect conteaza).


Este clar acum ca nu este violare de domiciliu. Nici macar nu erau in curte.
Da, asa e.Acum ne-a lamurit pe deplin.Nu poate fi vorba de violare de domiciliu sub nicio forma.
CONCURS INTRE VIOLARE DE DOMICILIU SI LOVIRE ,LARGO SENSU,DEPINDE DE DETALII DACA RAMIN AMBELE SPRE EXEMPLU CONSIMTAMINTUL!!!!BY!!!!=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu iosifdanut iosifdanut Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dv. In urma succesiunii, dupa tatal meu au ramas 3 mostenitori. Mama (sotia defuncului) si 2 fii. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)