avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... precontract casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

precontract casa

daca am dat avans la o casa si constructorul a depasit termenul cu peste 2 luni de zile, sunt indreptatit sa imi cer banii inapoi? chiar daca in precontract se specifica ca daca ma razgandesc pierd avansul?
Cel mai recent răspuns: olteanugeo , utilizator 18:38, 19 Februarie 2012
Se stipuleaza in contract termenul de predare? Pentru ca daca da, el nu a respectat prevederile contractuale.
"noi, vanzatorii promitenti ne obligam ca cel mai tarziu la data de 15 decembrie 2011, sa finalizam lucrarile de constructie imobil, conf. autorizatiei de construcire si proiectului aprobat, inclusiv racordarea la reteaua publica de electricitate si gaze naturale, urmand ca noi partile sa ne prezentam la biroul notarului public si sa incheiem contractul de vanzare cumparare".
"in cazul in care cumparatorii refuza a mai incheia contractul d vanzzare cumparare, acestia vor pierde suma platita cu titlu de avans. In cazul in care vanzatorii refuza a mai incheia contractul de vanzare cumparare va restitui cumparatorilor dublul sumei platite cu titlu de avans."

Acest lucru este trecut in contract. Pot pe baza contractului sa imi recuperez banii platiti ca avans?
Ei zic ca poti sa ii recuperezi dublu tinand cont :In cazul in care vanzatorii refuza a mai incheia contractul de vanzare cumparare va restitui cumparatorilor dublul sumei platite cu titlu de avans." Pentru ca ei au refuzat sa incheie contractul de vanzare cumparare.
ei nu a refuzat. Pur si simplu au depasit termenul si eu vreau banii dati avans. Nu mai vvreau eu sa continuam. Pot sa imi recuperez banii?
Constructorul este in culpa, nerespectand termenul de predare. Contractul banuiesc ca a fost incheiat inainte de 1 oct 2011.
Daca doriti sa primit banii inapoi repede, puteti incerca o mediere pentru contravaloarea avansului. Altfel, ati putea invoca articolul din precontract pe care l-ati reprodus aici si sa solicitati chiar dublul sumei platite ca avans. Totusi, contractul mai are si alte clauze. Exista vreun caz de forta majora pe care vanzatorul l-ar putea invoca pentru nerespectarea termenului? Exista prevederi contractuale pentru ipoteza depasirii termenului? Presupun ca da, dar nu le-ati expus astfel ca un raspuns exact fara aceste informatii nu exista.

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare cumparare - recuperare avans Alice..C Alice..C Buna seara, In iunie 2021 am incheiat o promisiune bilaterala de vânzare-cumpărare pentru un apartament intr-un bloc nou in constructie. Incheierea in ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare nerespectata de vanzator arthuraxeit arthuraxeit buna ziua, am incheiat la notar un antecontract de vanzare - cumparare (promisiune de vanzare) pentru cumpararea unui apartament,eu fiind cumparatorul,am ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)