avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... promisiune de vanzare nerespectata de vanzator
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

promisiune de vanzare nerespectata de vanzator

buna ziua,
am incheiat la notar un antecontract de vanzare - cumparare (promisiune de vanzare) pentru cumpararea unui apartament,eu fiind cumparatorul,am achitat si o suma avans
vanzatorul are mici incurcaturi cu actele si mi-a promis ca le va rezolva pana la termenul stabilit.
precontractul stipuleaza ca vanzatorul imi va restitui dublul sumei primite daca nu se incheie contractul
intrebarea mea este:
1. cum dovedesc eu ca vanzatorul este de vina ca nu s-a incheiat contractul?
2.care este procedura de recuperare a banilor
multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
arthuraxeit, utilizator
Cel mai recent răspuns: arthuraxeit , utilizator 09:29, 19 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Daca vanzatorul in termenul convenit nu prezinta documentele necesare tranzactiei este in culpa si raspunde conform clauze contractual asumate
2-Amiabil conform clauze contractual asumate sau in lipsa,in instanta
multumesc
- trebuie sa fac o programare la notar in ultima zi din contract ca sa dovedesc ca eu am banii si el nu are actele in regula (ca sa nu zica apoi ca eu n-am vrut sa inchei tranzactia)? notarul l-a ales vanzatorul(sunt cunostinte) de aceea vreau sa fie in regula
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
arthuraxeit, utilizator
Nu este de preferat sa lasati pe ultima zi
Este interes reciproc sa se materializeze tranzactia,astfel ca ar trebui sa aveti o legatura permaneneta cu vanzatorul sa puteti pune la punct eventuale detali
In situatia in care cu 1,2 zile inainte de termenul contractual prevazut vanzatorul nu detine toate documentele,aveti dreptul sa comunicati notarului situatia
Conditionat de interesul dv puteti solicita incheierea unui act aditional la contractul initial
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract casa olteanugeo olteanugeo daca am dat avans la o casa si constructorul a depasit termenul cu peste 2 luni de zile, sunt indreptatit sa imi cer banii inapoi? chiar daca in precontract se ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera fara cadastru cbutan cbutan Buna seara, Mine voi incheia un precontract pentru cumpararea unei garsoniere. Aceasta nu are cadastrul facut. Se poate face tranzactia ? Avansul pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara impuneri ContSters191229 ContSters191229 am si eu o intrebare: am facut un antecontract autentificat la notar in care eu vanzator primesc avans 5000 euro de la promitentul cumparator Restul de 23000 ... (vezi toată discuția)