avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit programator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit programator

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.

Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea Bucuresti pe sistem Bologna (3 ani).

In prezent sunt angajat ca Programator (asa scrie in contractul de munca) la o companie si as dori sa stiu daca pot beneficia de scutirea de impozit pe venit acordata programatorilor.

Mentionez ca la departamentul de Resurse Umane al companiei unde lucrez, mi-a fost sugerat faptul ca pentru a beneficia de aceasta scutire trebuie absolvit si ciclul II Bologna (masteratul) desi in lege se precizeaza CLAR ca sunt necesare doar studii superioare de lunga durata (Din ce m-am documentat eu Ciclul I din sistemul Bologna este asimilat ca de lunga durata conform legii 288/2004(jos))

De asemenea mentionez ca am fosti colegi de facultate in aceeasi situatie educationala cu a mea (adica fara masterat) si care lucreaza la diferite firme/companii si beneficiaza de aceasta scutire.

Ce pot face ?

Multumesc

ART. 20 din legea 288/2004
Pe data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă prevederile art. 57, art. 60 alin. (2), art. 62 - 65, art. 72 alin. (4) - (6) şi ale art. 73 alin. (1) din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 57 din legea 84/1995 (ABROGAT)
Învăţământul universitar are caracter deschis şi se organizează sub formă de:
a) învăţământ universitar de scurtă durată;
b) învăţământ universitar de lungă durată.
ART. 62 din legea 84/1995 (ABROGAT)
Învăţământul universitar de scurtă durată este de 3 ani, cu excepţia cazului prevăzut la art. 64 alin. (2), şi este organizat în colegii universitare, în cadrul instituţiilor de învăţământ universitar de lungă durată.
Cel mai recent răspuns: sorinslavic , utilizator 15:14, 11 Septembrie 2013
@ smeagull
Acele criterii de care vorbesti ar trebui cuprinse in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului ...

@ edracaz
Discriminare nu poate fi vorba decat in situatia in care exista la angajatorul dvs se afla incadrata o persoana cu studii la zi care este scutita de impozit, potrivit acelui Ordin .
Ministerul Muncii spune ca ordinul este modificat si doar trebuie sa mai fie aprobat de toate ministerele implicate (Muncii,Finantelor si Comunicatiilor)...ideea e ca sta in faza asta de cateva luni...si il tot plimba de colo-colo...fara sa zica un raspuns clar cand va fi publicat

freeelis a scris:

Sansele sunt minime ca in viitorul apropriat sa se modifice acel ordin ... pana la modificarea lui mai sunt alte legi in asteptare ...

Atata timp cat nu este publicat in Monitorul Oficial nu se poate vorbi despre o modificare .. se poate sustine orice de catre cei implicati in modificarea acelui Ordin ...
@freeelis : Mai mult decat faptul ca la angajatorul meu exista persoane care au terminat la zi si beneficiaza de scutire de impozit este faptul ca exista persoane in companie care au terminat la distanta exact ca si mine (am dat licenta impreuna) si beneficiaza de scutire de impozit.
In acest caz, puteti formula o sesizare la CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Alte discuții în legătură

Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti ce inseamna \"studii superioare de lunga durata\" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara. 1. facultate de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre studii superioare si ssd cocuta1973 cocuta1973 Buna ziua, As dori si eu parerea dumneavoastra cu privire la diferenta dintre studiile superioare si SSD (studii scurta durata). Se face cumva vreo referire ... (vezi toată discuția)