Buna seara,
Am si eu nevoie de un sfat....
SUNT IN PROCES CU FOSTUL MEU ASOCIAT, CARUIA I-AM CESIONAT PARTILE MELE SOCIALE DIN FIRMA ( 50 %) IN DECEMBRIE 2007.
Insa, din 2004 si pana in 2007 eu nu am incasat dividendele ce mi se cuveneau, m-am bazat pe buna lui credinta, am neglijat sa trec pe la firma, iar el m-a semnat si le-a ridicat in locl meu !
Acum l-am dat in judecata pentru a intra in posesia sumelor ce mi se cuveneau cu titlu de dividende iar avocatul pe care l-a angajat mi-a ridicat "exceptia inadmisibilitatii actiunii" pentru ca nu l-am convocat la conciliere, conform art. 720 C.p.c., Dosarul este la Sectia a VI-a comerciala , Tribunalul Bucuresti, iar avocatul considera ca relatiile dintre noi su fost "comerciale", din moment ce mi-a ridicat exceptia asta.
Ce trebuie eu sa fac acum? Trebuia sa-l chem la conciliere? Imi va respinge instanta actiunea ca nu am efectuat mai intai aceasta procedura?
Mie personal, mi se pare o aberatie pentru ca intre noi nu au existat relatii comerciale, ci relatii de asociati, fiecare avand drepturi egale, cf Legii 31/90.
Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez si ce sa raspund la problema care mi-a ridicat-o avocatul lui? Ce sa invoc, ca argumentatie, ca sa i se respinga exceptia si sa mi se admita mie cererea?!
Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns.
As vrea sa va pot raspunde la intrebarea dvs. referitor existenta hotariri AGA pe anii respectivi , insa nu am cunostinta, din pacate.
Tot ce stiu in prezent este ca societatea nu a depus la Registru bilantul pe 2004.
Plata dividende
Isabela68
Am fost asociat intr-un SRL pana in decembrie 2007, cand am cedat cele 50 % parti sociale celuilalt asociat. Din 2002 eu nu am ridicat cota parte din dividende ... (vezi toată discuția)