avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ACTIUNE IN PRETENTII PENTRU RECUPERAREA DIVIDENDELOR ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ACTIUNE IN PRETENTII PENTRU RECUPERAREA DIVIDENDELOR NEINCASATE

Buna seara,
Am si eu nevoie de un sfat....
SUNT IN PROCES CU FOSTUL MEU ASOCIAT, CARUIA I-AM CESIONAT PARTILE MELE SOCIALE DIN FIRMA ( 50 %) IN DECEMBRIE 2007.
Insa, din 2004 si pana in 2007 eu nu am incasat dividendele ce mi se cuveneau, m-am bazat pe buna lui credinta, am neglijat sa trec pe la firma, iar el m-a semnat si le-a ridicat in locl meu !
Acum l-am dat in judecata pentru a intra in posesia sumelor ce mi se cuveneau cu titlu de dividende iar avocatul pe care l-a angajat mi-a ridicat "exceptia inadmisibilitatii actiunii" pentru ca nu l-am convocat la conciliere, conform art. 720 C.p.c., Dosarul este la Sectia a VI-a comerciala , Tribunalul Bucuresti, iar avocatul considera ca relatiile dintre noi su fost "comerciale", din moment ce mi-a ridicat exceptia asta.
Ce trebuie eu sa fac acum? Trebuia sa-l chem la conciliere? Imi va respinge instanta actiunea ca nu am efectuat mai intai aceasta procedura?

Mie personal, mi se pare o aberatie pentru ca intre noi nu au existat relatii comerciale, ci relatii de asociati, fiecare avand drepturi egale, cf Legii 31/90.
Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez si ce sa raspund la problema care mi-a ridicat-o avocatul lui? Ce sa invoc, ca argumentatie, ca sa i se respinga exceptia si sa mi se admita mie cererea?!
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Isabela68 , utilizator 19:55, 12 Noiembrie 2008
Multumesc mult pentru raspuns.
As vrea sa va pot raspunde la intrebarea dvs. referitor existenta hotariri AGA pe anii respectivi , insa nu am cunostinta, din pacate.
Tot ce stiu in prezent este ca societatea nu a depus la Registru bilantul pe 2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune actiuni oct.2008- dividende 2006 leca_aurelia leca_aurelia O societate cu 2 persoane juridice din Ungaria, firma infiintata in 2005, cesioneaza partile sociale la 3 actionari persoane fizice straine la data de 31 ... (vezi toată discuția)
Cesiune srl, rog lamuriri... hemilio hemilio In iunie 2005 s-a cumparat un SRL, schimbare denumire societate, sediu social, in actul aditional la actul constitutiv s-a facut o mentiune ca asociatul ... (vezi toată discuția)
Plata dividende Isabela68 Isabela68 Am fost asociat intr-un SRL pana in decembrie 2007, cand am cedat cele 50 % parti sociale celuilalt asociat. Din 2002 eu nu am ridicat cota parte din dividende ... (vezi toată discuția)