avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul poate fi exclus complet de la mostenire, prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul poate fi exclus complet de la mostenire, prin testament?

Sunt casatorita, fara copii. Averea mea, dobandita inaintea casatoriei, este mult mai mare decat averea sotului meu. As vrea ca averea mea sa ramana integral surorii mele si descendentilor ei, dupa moartea mea. Este posibil acest lucru dupa noul cod civil? Cum?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:59, 19 Februarie 2012
Printr-un contract de donatie, incheiat la notar, dar in timpul vietii sau contract de intretinere.
Integral nu poate sa ramana. Sotul daca va supravietuieste este mostenitor rezervatar si va putea cere reductiunea liberalitatilor excesive.Conform NCC se prezuma a fi liberalitate si intretinerea, pe langa vanzare cu uzufruct, renta viagera....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Uzufruct între soţi Miriam22 Miriam22 Bună ziua, stimaţi specialişti, mă adresez Dvs. cu următoarea întrebare: - există posibilitatea de a efectua uzufruct viager între ... (vezi toată discuția)
Succesiune iuly69 iuly69 Va rog mult sa-mi spuneti daca mama mea are dreptul de mostenire dupa moartea mamei sale [bunica mea]daca exista un act de vanzare cumparare facut unuia dintre ... (vezi toată discuția)