avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Salina artificialã. Marcã înregistratã?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Salina artificialã. Marcã înregistratã?

Buna . As dori sa incep o afacere in suceava, sa deschid o salina artificiala. Problema este ca exista o persoana care a inventat asa ceva si are si marca inregistrata.Intrebarea mea este urmatoarea: daca deschid o salina de suprafata alt model decat face nelu stefan ma poate da in judecata sau sa imi poate cere despagubiri materiale pt ca am facut asta fara acordul lui? din informatiile de pe internet mai sunt saline deschise fara acordul lui si nu am auzit sa fie inchisa nici una. Multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: beszter81 , utilizator 15:30, 14 Noiembrie 2012
Buna ziua, va rog sa precizati ce anume are inregistrat/protejat domnul de care vorbiti. In nici un caz nu poate avea marca pe denumirea "salina" !
Multumesc, astept precizari.
salina artificiala nu cred ca este obiectul unui brevet de inventie cu protectie in Romania. Salina artificiala este doar o idee (este ca si cum cineva ar revendica un drept exclusiv pentru salile de fintness).

Ce intelegi dvs prin afirmatia potrivit careia cineva a inventat o salina artificiala? Aveti cunostinta ca ar exista un brevet cu protectie in Romania? Poate ca exista o persoana care a avut ideea de a construi aceste incaperi, dar nu cred ca exista un brevet pentru asa ceva.

In legatura cu marca inregistrata, aceasta nu este nicio problema. Dvs puteti inregistra alta marca sub care sa furnizati serviciile de inhalare aerosoli.

Sfatul meu este sa verificati daca exista un brevet cu efect in romania care sa aiba in revendicari un asemenea stabiliment, ceea ce personal nu prea cred.
Exista un brevet de inventie pe numele domnului Roman NELU.
Buna ziua. Trebuie sa fiti mai clara. Ori ne dati numarul brevetului sa vedem ce revendicari are, ori il studiati dvs. din baza de date online a OSIM. Trebuie sa verificati care sunt revendicarile - doar acelea fac obiectul inventiei - si care este statutusul cererii de brevet. Daca l-a depus nu inseamna ca va fi si acceptat. Mult succes!
Am un nr de inregistrare de la la OSIM,Patent nr 121941/2005

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Trademark mickyyy mickyyy Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am infiintat o firma care in mare are acelasi obiect de activitate cu o alta companie din SUA. Serviciile si produsele ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand pneuros pneuros as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)