Buna . As dori sa incep o afacere in suceava, sa deschid o salina artificiala. Problema este ca exista o persoana care a inventat asa ceva si are si marca inregistrata.Intrebarea mea este urmatoarea: daca deschid o salina de suprafata alt model decat face nelu stefan ma poate da in judecata sau sa imi poate cere despagubiri materiale pt ca am facut asta fara acordul lui? din informatiile de pe internet mai sunt saline deschise fara acordul lui si nu am auzit sa fie inchisa nici una. Multumesc mult!
Buna ziua,
Intrebarea este interesanta. Am vazut brevetul respectiv, au existat si ceva reclame la tv acum ceva timp.
In opinia mea ar trebui sa parcurgeti urmatorii pasi:
1. verificati prin cercetare doc. la OSIM care este statutul juridic al brevetului respectiv (daca este in vigoare sau nu); Daca nu mai e protejat, dati drumul la afacere.
2. analizati cu atnetie brevetul, insistand pe continutul revendicarilor, aceastea fiind cele care determina intinderea protectiei, impreuna cu desenele;
3. Puteti sa faceti si o cercetare doc. la OSIm sau personal , pe siturile specializate wipo.int, espacenet.com, sau uspto.gov., etc...., pentru a vedea si alte solutii de saline artificiale.
4. Desi pot fi comentat pentru acest lucru, puteti ulterior sa faceti "o compilatie " din solutiile gasite, avand grija ca solutia dvs. sa aiba o alta configuratie a elementelor, sa depuneti dvs. un alt brevet, astfel incat sa nu se suprapuna peste revendicarille solutiilor brevetate deja.
Sper sa nu fiu dezaprobat , prea tare pentru aceste sugestii...
Succes!
Idee joc online
brandon5
Buna ziua.
Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international.
Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Trademark
mickyyy
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: am infiintat o firma care in mare are acelasi obiect de activitate cu o alta companie din SUA. Serviciile si produsele ... (vezi toată discuția)
Brevetare brand
pneuros
as dori sa incep o afacere, activitatea respectiva exista dar in forma in care vreau eu sa fac nu cred ca exista cum as putea sa o procedez sa nu fiu copiat? (vezi toată discuția)