avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am divortat anul trecut in luna august. Custodia copilului este la fosta sotie, dar copilul a locuit mereu cu mine. Fosta sotie s-a recasatorit in decembrie anul trecut. Mentionez ca fosta sotie a fost de acord sa nu-i platesc pensie alimentara atata timp cat copilul a locuit cu mine.Am decis sa ma mut cu chirie(pana acum am stat in casa fostei sotii platind numai o jumatate dintr-o chirie) impreuna cu copilul. Ma poate obliga fosta sotie sa-i platesc pensie alimentara? Copilul implineste 18 ani peste 11 luni.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:31, 19 Februarie 2012
Nu va poate obliga. Daca solicita executarea silita si poprire mergeti in instanta si solicitati stabilirea domiciliului minorului la dvs, aratand ca de la divort copilul a locuit practic doar la dvs.
daca promoveaza asemenea ctiune nu are nici o sanse, deoarece copilul va spune ca a locuit la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor după căsătoria părintelui rezident AmySor AmySor Buna ziua....de curand m-am recasatorit avand in grija fetita din prima casatorie intrebarea mea este daca se mai primeste sau nu pensia alimentara daca te ... (vezi toată discuția)
Situație dificila bobbymarvik1@gmail.com bobbymarvik1@gmail.com Am să va istorisesc pe scurt povestea mea.In anul 2001 am cunoscut o fata care avea un copil minor, de 4 ani dintr-o căsătorie anterioara,am decis sa ne ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara altă țară S. F. S. F. Bună ziua. Vă rog să-mi răspundeți la următoarea speță: eu, soția mea și cei doi copii, am locuit în Irlanda din anul 2014. În 2015, am divorțat ... (vezi toată discuția)