avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara altă țară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara altă țară

Bună ziua. Vă rog să-mi răspundeți la următoarea speță: eu, soția mea și cei doi copii, am locuit în Irlanda din anul 2014. În 2015, am divorțat în România, cu sentință judecătorească, nu prin notar, în care suntem divorțați având custodie comună și domiciliul la mamă, iar eu fiind obligat la plata pensiei alimentare conform legilor în vigoare ale statului român, respectiv 33% pentru cei doi copii. Din 2014 până anul trecut, am locuit și realizat venituri în Irlanda, unde m-a acționat în judecată pentru plata pensiei alimentare în acel stat. Câteva luni în anul 2015, nu i-am plătit pensia alimentara prin cont bancar, ci plătindu-i direct fostei soții, ori prin copii, așadar nu pot face dovada plății. Anul trecut am revenit definitiv în România și nefiind angajat, i-am trimis în cont 33% din venitul mediu pe economie, în fiecare lună. Fosta soție vrea să mă cheme în instanță în România pentru neplata în 2015 în Irlanda, a câtorva luni de pensie alimentara. Spuneți-mi vă rog, ce pot face? Poate avea câștig de cauză la o instanță din România și să fiu obligat să plătesc restanțele din 2015 din pensia alimentara prevăzută în hotărârea judecătorească din Irlanda? Menționez că ea m-a acționat în judecată în Irlanda în 2015, pentru a-i plăti pensia alimentara, eu locuind și lucrând acolo.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: S. F. , utilizator 13:08, 19 Februarie 2019
Fosta sotie va poate executa silit, pentru sumele de bani neplatite pe ultimii trei ani, anteriori cererii de incuviintare a executarii silite.
In Romania poate face acest lucru pentru câteva luni de pensie alimentara neachitata in Irlanda?

Ioana Stoica a scris:

Fosta sotie va poate executa silit, pentru sumele de bani neplatite pe ultimii trei ani, anteriori cererii de incuviintare a executarii silite.

Dacă creanța este mai veche de 3 ani este prescrisă. Vă poate executa doar pentru datorii din ultimii 3 ani.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

Dapix a scris:

Dacă creanța este mai veche de 3 ani este prescrisă. Vă poate executa doar pentru datorii din ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! Hiri Ildiko Hiri Ildiko Bună ziua! Sunt divortata din anul 2013, am 2 copii majori acum, minori la momentul divorțului. Am fost obligată la plata pensiei alimentare pentru 2 copii, ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere in doua state dummas dummas Buna ziua. Am o dilema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am locuit un numar de ani in Irlanda cu fosta sotie, impreuna cu care am un copil minor. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara viorel2011 viorel2011 copii mei si fosta sotie s au mutat in irlanda,eu le am trimis pensia alimentara (LUNA TRECUTA) acolo prin serviciu western union insa fosta ... (vezi toată discuția)