avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere in doua state
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere in doua state

Buna ziua.
Am o dilema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am locuit un numar de ani in Irlanda cu fosta sotie, impreuna cu care am un copil minor. Am divortat in 2007 in Romania(suntem cetateni romani), copilul a fost incredintat mamei si amandoi locuiesc in Irlanda. Am platit pana in 2010 pensia alimentara stabilita de autoritatile irlandeze (care nu au luat in considerare faptul ca aveam deja o hotarare judecatoreasca emisa in Romania privitoare la pensia de intretinere), apoi am revenit definitiv in Romania. Fosta sotie a cerut dupa 10 ani de la divort, prin titlu executoriu, plata pensiei de intretinere restanta stabilita prin hotararea judecatoreasca, care sunt de acord sa o platesc. Intrebarea mea este: poate fosta sotie sa ceara prin executorul judecatoresc, pe langa sumele restante conform hotararii de divort romanesti, si pensia restanta stabilita de autoritatile irlandeze? Adica sa ma vad pus in situatia de a plati doua titluri executorii emise de doua state diferite, dar pentru acelasi copil? Exista vreun temei legal pentru a cere plata a doua pensii de intretinere din doua state diferite pentru acelasi copil? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
dummas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:39, 5 Martie 2018
Privitor la pensia de intreţinere, ultima sentinţă (calendaristic) este valabilă. După legile din Romania, datoriile ma vechi de 3 ani se prescriu, deci ar trebui să plătiţi pensia restantă pentru ultimii 3 ani, dacă mama copiilor nu a mai cerut restanţa în mod oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara altă țară S. F. S. F. Bună ziua. Vă rog să-mi răspundeți la următoarea speță: eu, soția mea și cei doi copii, am locuit în Irlanda din anul 2014. În 2015, am divorțat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pensie intretinere minor institutuldebiochimie institutuldebiochimie Avem urmatoarea speta : un salariat al nostru este obligat prin hotararea de divort la plata pensiei de intretinere catre fiul sau minor. Hotararea ... (vezi toată discuția)