Avem urmatoarea speta : un salariat al nostru este obligat prin hotararea de divort la plata pensiei de intretinere catre fiul sau minor. Hotararea judecatoreasca (ramasa definitiva la data de 17.09.2015) nu precizeaza infiintarea popririi pe salariu si nici ca institutia noastra ar fi tertul poprit.
Fosta sotie a depus la registratura noastra o cerere prin care ne solicita infiintarea popririi pe salariul angajatului in cuantumul stabilit in hotararea judecatoreasca, si sa-i viram si suma restanta de la data solicitarii pensiei. Noi nu cunoastem realitatea in acest sens, intrucat nu stim daca salariatul nostru a platit, pana in prezent, vreo suma din pensia datorata.
Intrebarile sunt :
1) poprirea pensiei de intretinere din salariu, fara a fi mentionata in hotararea judecatoreasca este legala? Nu ne expunem la a fi actionati in judecata de salariatul nostru ca o parte din salariul lui il viram fostei sotii?
2) putem stabili noi suma restanta, de plata?
Va multumesc anticipat si va rog, pe cat se poate, sa precizati si articolele de lege care raspund intrebarilor mele, intrucat as vrea sa formulez un raspuns documentat catre fosta sotie a angajatului nostru
Instanta nu mai dispune infiintarea popririi. Doar prin intermediul executorului judecatoresc care este singura autoritate prin intermediul careia se pun in executare hotararile judecatoresti definitive. Nu puteti infiinta poprirea dvs la solicitarea partii. Pobabil dna doreste sa evite plata unor cheltuieli suplimentare cu executorul.
Suma restanta nu o puteti dvs cunoaste de aceea trebuie sa actioneze prin intermediul executorului.
Pensie alimentara
carmen27_06
La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)