avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia de invaliditate la pensia pentru limita de varsta, reducerea varstei standard de pensionare

sant nascuta in august 1959si din iulie2007sant pensionata de invaliditate gradul 2 Pe decizia de pensie apar urmatoarele date de cotizare.Stagiul de cotizare realizat-32ani 8luni 20zile din care ,22ani in conditii deosebite22aniin grupa a 2 - 16ani 3luni 8zile,in conditii deosebite-6ani2lunisi23zile si in conditii normale-1an3lunisi23zile,stagiu asimilat-4ani11luni 1zi si stagiu aferent grupeia2 a -4ani Va rog sa mi spuneti tinand cont ca am in total 22aniconditii deosebite in cazul meu se va putea beneficia de pensionare cu reducerea varstei si incepand cu ce data? As vrea sa stiu tinand cont ca legea prevede ca inainte cu 5 ani nu mai esti supus revizuirii medicala eu de cand pot beneficia? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241671 , utilizator 09:53, 20 Februarie 2012
Ati amestecat anii de grupa a II-a si conditii deosebite(la total).

De fapt aveti 16 ani in grupa a II-a.Stagiu aferent de 4 ani,corespunde unei perioade de 16 ani de grupa a II-a(3 luni la an).
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta,la 58 de ani.
Dupa implinirea varstei de 56 de ani si 6 luni,nu mai trebuie sa mai fiti supusa revizuirii medicale..
va multumesc dar pe decizie scrie 16ani 3 luni gr a 2 a si pentru ca nu era trecuta si conditiile deosebite am primit o alta decizie modificata dupa o luna cand am facut eu sesizare in care scrie si conditii deosebite 6ani 2luni si 26zileasta pentru ca la data pensionarii nu aveau nu stiu ce discheta trimisa de firma la casa de pensii si s a dus mai tarziu si mi au dat o noua decizie in care sant specificati si acestia Anii de conditii deosebite nu se aduna cu cei de grupa a doua si se reduce varsta cu 5 ani?
De fapt pt mine este foarte important sa stiu daca anii de facultate se aduna la stagiul de cotizare total in vederea reducerii varstei de pensionare pentru conditii deosebite? MULTUMESC
O sa treceti de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta atunci cand o sa impliniti varsta de 56 de ani si 6 luni. Varsta standard de pensionare de 61 de ani si 6 luni se reduce cu 5 ani pentru perioadele lucrate in grupa II de munca si in conditii deosebite.

Perioada in care ati urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare. Ea deja a fost valorificata si, da, se aduna cu stagiile realizate astfel incat sa realizati stagiul complet de cotizare de 31 de ani si 6 luni necesar pentru ca varsta standard sa poata fi redusa.
Va multumesc pentru tot ce faceti sa ne ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate solicita inscrierea la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare? nagara nagara doresc si eu sa stiu daca ma pot inscrie la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare? sunt nascuta pe 01.05.1955 am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Important!!!bună ziua. sunt născută la 07.04.1961.am stagiu de cotizare ... Aero1961 Aero1961 Bună ziua. Sunt născută la 07.04.1961.Am stagiu de cotizare realizat de 20ani si 24 zile la care am depus actele cu anii lucrați în grupa 2 si a rezultat ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate magnifiq magnifiq Buna ziua! am si eu o intrebare: Tatal meu este pensionat pe caz de boala de grad I incepand din SEP 2009,la data ivirii bolii avea cotizati 33 de ani din ... (vezi toată discuția)