avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical pe perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical pe perioada preavizului

Buna ziua,
Lucrez la o firma din 23/03/2009 iar in urma cu o saptamana mi s-a spus ca aria unde lucrez se desfinteaza pe motivul reducerii volumului de munca.mi s-a acordat o perioada de preaviz de 20 de zile, pana in 8 martie, 8 ore platite acasa.Intre timp m-am imbolnavit, si as dori sa stiu daca pe perioada preavizului beneficiez de concediu medical si in ce masura afecteaza acesta preavizul: se prelungeste perioada preavizului cu cate zile de concediu medical am avut, dupa care continua zilele de preaviz ramase?dupa zilele de preaviz, daca nu gasesc nimic de lucru, mi s-a spus ca pot intra in somaj, afecteaza concediul medical somajul sau totodata plata celor doua salarii compensatoare ce trebuia sa le primesc in luna aprilie?daca intru in concediu medical voi primi plata atat pt acesta cat si pt zilele de preaviz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:48, 20 Februarie 2012
Concediul medical este o suspendare de drept a CIM , deci intrerupe termenul de preaviz care se reia dupa terminarea concediului medical.

Art. 75 C.mun. prevede:
......
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnav in preaviz tazyx tazyx Buna ziua, Daca te imbolnavesti in perioada de preaviz ce se intimpla :(( ? Esti obligat sa recuperezi zilele care ai fost bolnav dupa ce te-ai insanatosit ... (vezi toată discuția)
Desfintarea postului daniel__ daniel__ Buna ziua, Lucrez ca manager calitate in cadrul unei fabrici cu actionariat austriac. Azi am fost concediat ca urmare a desfintarii postului, cu o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical oji62 oji62 in perioada de preaviz de desfacere a contractului de munca, se poate intra in concediu medical? ce se intampla cu preavizul? (vezi toată discuția)