Buna ziua,
Lucrez la o firma din 23/03/2009 iar in urma cu o saptamana mi s-a spus ca aria unde lucrez se desfinteaza pe motivul reducerii volumului de munca.mi s-a acordat o perioada de preaviz de 20 de zile, pana in 8 martie, 8 ore platite acasa.Intre timp m-am imbolnavit, si as dori sa stiu daca pe perioada preavizului beneficiez de concediu medical si in ce masura afecteaza acesta preavizul: se prelungeste perioada preavizului cu cate zile de concediu medical am avut, dupa care continua zilele de preaviz ramase?dupa zilele de preaviz, daca nu gasesc nimic de lucru, mi s-a spus ca pot intra in somaj, afecteaza concediul medical somajul sau totodata plata celor doua salarii compensatoare ce trebuia sa le primesc in luna aprilie?daca intru in concediu medical voi primi plata atat pt acesta cat si pt zilele de preaviz?
Va multumesc!
Concediul medical este o suspendare de drept a CIM , deci intrerupe termenul de preaviz care se reia dupa terminarea concediului medical.
Art. 75 C.mun. prevede:
......
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Bolnav in preaviz
tazyx
Buna ziua,
Daca te imbolnavesti in perioada de preaviz ce se intimpla :(( ? Esti obligat sa recuperezi zilele care ai fost bolnav dupa ce te-ai insanatosit ... (vezi toată discuția)