avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort partaj

Buna ziua. prietena mea a fost casatorita timp de 5 ani dupa care a divortat dar nu a bagat partaj. in timpul casatoriei a cumparat impreuna cu sotul ei un teren de casa. ne facanduse partaj cui ii ramane in momentul de fata acel teren sau care este riscul daca ea isi face casa acum pe acel teren? exista riscul ca mai tarziu sa aiba fostul sot drept la casa?
Cel mai recent răspuns: Clark , utilizator 23:59, 20 Februarie 2012
Dvs. spuneti ca terenul a fost cumparat in timpul casatoriei! Deci terenul este bun comun, chiar daca partajul nu a fost facut, terenul este detinut in indiviziune. Fiecare are jumatate din teren in proprietate. Daca, prietena dvs. construieste o casa, acum, in afara casatoriei cu siguranta acea casa va fi proprietatea dansei, dar pentru construirea ei are nevoie de acordul celuilalt proprietar ! Asa ar fi inmdicat! Daca nu il obtine sau nu il cere, s-ar putea ca ulterior sa apara probleme juridice in ceea ce priveste persoana care trebuie despagubita! S-ar putea merge pana acolo, ca in cazul in care nu puteti sa ii despagubiti jumatatea de proprietate de teren, sa ii ceara fostul sot sa i se dea casa in proprietate, si sa o despagubeasca el! Deci atentie! cereti fie acordul, fie solicitati iesirea din indiviziune!SUCCES!!!
va multumesc . cum se solicita iesirea din indiviziune ? trebuie chemat si fostul sot sau se poate face si fara el?
Prietena dumneavoastra (obligatoriu) impreuna cu fostul ei sot ar trebui sa faca partajul bunurilor detinute in devalmasie. Optiunile ar fi: notar, instanta, mediator si apoi instanta.
Pentru un partaj cu costuri reduse, pot sa apeleze la procedura medierii. Pentru a se informa in privinta procedurii, este suficient sa contacteze un mediator. Informarea este gratuita.
O zi placuta!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
Calina Sorescu, Mediator
Eu va sugerez ca prietena sa se inteleaga cu sotul pentru iesirea din indiviziune! Calea cea mai scurta este la un notar public! El va poate rezolva problema! In cazul in care prietena nu se poate intelege cu fostul sot, singura cale este instanta! SUCCES!
am o problema inrudita oarecum: in cadrul unui proces de partaj instanta poate obliga banca la care are unul dintre soti contul de salariu sa puna la dispozitia instantei un extras de cont ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren sosobi sosobi buna ziua.ma confrunt cu urmatoarea problema: -eu impreuna cu fratele meu detinem un teren(suntem trecuti amandoi pe titlul de proprietate fiecare cu ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune intre soti GAGIU1982 GAGIU1982 Buna seara, am achizitionat un teren impreuna cu prietena mea inainte sa ne casatorim. Terenul l-am achizitionat in cote parti egale. Acum, casatoriti, dorim ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)