Buna seara, am achizitionat un teren impreuna cu prietena mea inainte sa ne casatorim. Terenul l-am achizitionat in cote parti egale. Acum, casatoriti, dorim sa facem iesirea din indiviziune. Se poate acest lucru ?
Dorim sa facem acest lucru deoarece terenul l-am cumparat de la parintii ei, cu dorinta de a construi o casa pe el (contract de vanzare cumparare cu uzufruct). Ulterior am auzit ca actul (mai exact cota ei parte) poate fi atacat de fratii sotiei mele la moartea parintilor ei.
Asa ca, ne-am gandit, ca daca facem iesirea din indiviziune, si facem casa pe cota mea parte, nu o sa avem probleme cu fratii ei pe aceasta cota parte ce include si viitoarea casa.
Nefiind vorba de un bun dobandit in timpul casatoriei, puteti sa incercati o partajare a nudei proprietati pe cale notariala, insa pentru a putea construi va trebuie acordul uzufructuarului.
Instrainarea acestui bun o poate face numai nudul proprietar - acesta are un drept de dispozitie .
Uzufructuarul detine numai usus si fructus, desprinse din continutul dreptului de proprietate.
buna seara!
mai este posibil ca parintii sa renunte la dreptul de uzufruct viager pe care si l-au rezervat prin actul respectiv.
orice ati dori sa faceti pe terenul respectiv veti avea nevoie de acordul uzufructuarilor.
nu este greu sa faceti actul de partaj!
dvs paratjati ceva ce aveati dinainte de incheierea casatoriei, deci va partajati bunuri proprii!