avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont bancar pentru datorii la fisc
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont bancar pentru datorii la fisc

Buna ziua,
va prezint urmatoarea situatie: sotului meu i s-a instituit poprirea asupra unor conturi bancare datorita neplatii unor asa -zise datorii (taxe) la finantele locale, nu intru in amanunte mai ales ca in mod normal ar fi trebuit sa fie prescrise, deoarece au trecut 5 ani, dar as dori sa stiu daca se poate institui poprirea asupra conturilor mele bancare sau daca se poate face executare silita asupra bunurilor aflate pe numele meu, aceasta in ideea ca acele taxe neplatite dateaza din perioada in care nu eram casatoriti. Ar mai fi o intrebare, si anume daca masina pe care am cumparat-o dupa ce ne-am casatorit, dar care este de asemenea pe numele meu, poate fi obiect al unei executari silite din motivul prezentat mai sus.
Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Ynnutza , utilizator 14:21, 21 Februarie 2012
Nu , dvs nu va poate pune poprire pe conturi, nefiind o datorie comuna.
Pentru ca masina e bun comun, credtorul trebuie sa ceara partajul bunului intai.
Pentru creantele fiscale, termenul de prescriptie curge din ian anul urmator celui in care a luat nastere dreptul.
Multumesc mult pentru raspuns, dar va rog sa-mi spuneti daca vand sau donez masina se mai poate considera ca a fost bun comun intr-o anume perioada?
Eu nu cred ca e cazul s-o vindeti sau s-o donati din cauza asta.

Da, teoretic au un termen de 3 ani de cand se afla de donatie sa ceara revocarea actului.. f putin probabil.
Va multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie autoturism Elis91 Elis91 buna ziua! se poate face act de donatie pe un autoturism care este pe numele meu dar am poprire pe conturi si am o amenda de circulatie neachitata. cum se ... (vezi toată discuția)
Donatie THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,sotul meu are o datorie la o banca ,care dateaza din 2005,in anul 2011 odata cu recensamantul a fost gasit cu un bun imobil pe care il daduse mama ... (vezi toată discuția)
Donatie inainte de executare silita epigonii1 epigonii1 Buna ziua ! Tatal sotului meu a primit o citatie de executare silita a casei pentru neplata unei sume de bani,suma pe care el nu o mai poate achita lunar. A ... (vezi toată discuția)