avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocati

Buna ziua a-si dori sa stiu cate categori de avocati sunt si daca este o categorie care se ocupa cu incredintari minori (un specialist in aceste cazuri ) daca e posibil in Iasi .Pentru ca eu de 3 ani sunt in tribunal pentru acest caz (incredintare minor : apel ,recurs, contestatie la executare,ordinata presiedentiala reincredintare ,program vizita minor ,reincredintare si dupa aia apelul si recursul la reincredintare )si nu stiu cum sa ma comport . Pana acum in 3 ani ma-m vazut copilul doar de 2 ori si asi dori un raspuns urgent .Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:49, 23 Februarie 2012
Nu exista categorii de avocati. Exista avocati specializati in anumite domenii. Pe acest forum nu veti putea gasi unul in domeniul care va intereseaza deoarece este impotriva regulamentului de postare. Acesta este un forum unde puneti intrebari si primiti raspunsuri. Va sugerez sa faceti o intrebare la baroul de avocati din localitatea dvs., cu siguranta acolo veti gasi un specialist dispus sa va ajute.
Va multumesc pt raspuns .
Este greu de spus dupa parerea mea ca exista avocati specializati efectiv pe ceva.
Se afirma ca sunt avocati specializati numai pe infractiunile de trafic de droguri sau pe infractiuni de coruptie.Nu am remarcat asa ceva.
Sunt avocati care profeseaza in mod special pe un anumit domeniu dar fara a fi specializati efectiv in sensul de a stii absolut tot ce apare in ziua in care apare ( ma refer la toate hotararile pronuntate de instanta in aceeasi zi).Adica sa cunoasca toata jurisprudenta chiar din ziua in care se pronunta instantele de judecata si nu dupa o saptamana sau o luna.

Dupa parerea mea este specializat doar profesorul universitar care are un domeniu exclusiv intr-o materie de drept de care se ocupa in mod exclusiv si pe care il preda studentilor.Si exista destui profesori universitari care nu sunt avocati...

Pentru dreptul familiei nu va trebuie un avocat strict specializat, ci un avocat care sa cunoasca si sa stapaneasca foarte bine notiunile de drept aplicabile in cazul respectiv si sa aiba cunostiinte ample despre jurisprudenta si doctrina la foarte scurt timp dupa ce apare ceva nou .
Adica un avocat care sa aiba timp de cazul dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind incepe sa curga termenul pt. plingere la cedo? eugen82 eugen82 Termenul pt.plingerea la CEDO este cel bine cunoscut de 6 luni Intrebarea mea este de cind incepe sa curga acest termen? Este scris in Conventie ca de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul si mediul ? diala diala Am urmarit destul de mult acest forum, si as dori sa va cer o parere, deoarece am constatat ca aici sunt oameni foarte pregatiti in multe domenii.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Expert mlpat bucuresti Victor76 Victor76 Buna ziua Dilema mare la inceput de an...Instanta din Constanta recurge la lista expertilor tehnici in constructii din Bucuresti pentru efectuarea unei ... (vezi toată discuția)