avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de judecata

Buna ziua! Problema mea este legata de Asociatia de locatari. Soacra mea a fost chemata in instanta pentru suma de aproximativ 600 RON, reprezentant penalitati la intretinere. Vazand citatia, a mers si a platit suma integral. Dupa aceasta data a continuat sa primeasca citatii desi penalitatile au fost achitate.
Pentru luna decembrie 2011 a achitat suma de 200 RON reprezentant cheltuielile lunare si surpriza a fost sa vada la panou luna urmatoare ca nu s-a sters nimic din debit desi s-a taiat chitanta.
Mergand sa ceara socoteala, i s-a explicat ca cei 200 RON s-au dus la cheltuielile de judecata si pentru luna decembrie nu s-a platit nimic.
Intrebarea mea este: nu trebuia sa existe o instiintare in baza careia sa stim ca procesul s-a incheiat, si in care sa fim anuntati de contravaloarea cheltuielilor de judecata?
Mentionez ca atitudinea doamnei de la asociatie a fost una necomunicativa si nu a binevoit sa ne arate fisa pentru explicatii. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 23:01, 20 Februarie 2012
Mda, doamna ar fi fost obligata sa va arate baza pentru directionarea celor 200 lei pentru cheltuielile de judecata. Insistati sa va arate acest document.
Ma intreb totusi de ce nu are si soacra dv. un asemenea document. Ar fi fost normal sa primeasca si dumneaei un exemplar din hotararea judecatoreasca.
Daca a achitat debitul restant pe timpul derularii procesului trebuia sa depuna la dosarul cauzei dovada achitarii debitului, respectiv copie dupa chitanta de la asociatie. Instanta lua act ca dosarul a ramas fara obiect si se pronunta in acest sens.
Daca a achitat dupa pronuntare, ar fi trebuit sa primeasca o copie dupa hotararea judecatoreasca in care scrie valoarea debitului, penalitati si eventualele cheltuieli de judecata.
Sa ceara de la asociatie prin cerere scrisa sa i se comunice o justificare a sumelor platite in lunile cand a achitat (noiembrie, decembrie). De asemenea, poate cere sa vada hotararea judecatoreasca care o obliga la plata cheltuielilor de judecata (este un drept conferit de legea asociatiilor de proprietari - Art. 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia).
Daca instanta s-a pronuntat, pana la comunicarea hotararii, puteti gasi solutia pe portalul instantelor.
[ link extern ] /
Ar mai fi un aspect: de ce nu au aparut pe listele de intretinere sumele respective.
Listele de intretinere sunt singura baza in care se poate cere ceva unui propietar.
Atata vreme cat nu au aparut masura luata de administratoare e abuziva.
Corect ar fi fost sa apara pe lista lunii ianuarie o suma suplimentara marcata ca fiind cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata intretinerii gavrilacami gavrilacami Buna seara.Ne -a dat in judecata pt.neplata intretineri am datorie de 4300 ron la un ap.de 2 cam. Apartamentul este pe numele soacrei care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu? hadrys hadrys daca ai fost dat in judecata de asociatia de locatari, iar in timpul procesului ai achitat suma restanta, iar ca drept urmare procesul a fost anulat este ... (vezi toată discuția)
recuperare bani de la asociatia de proprietari ioanadescu ioanadescu Am fost data in judecata de catre asociatia de proptrieteri pentru pretentii la plata restantei de intretinere la suma de 2000 roni. .Am achitat intre timp ... (vezi toată discuția)