avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare datorie

Buna ziua,in 2010 fostul sot vinde catre o persoana fizica bunuri.Nu primeste in acel moment nici un ban.Fostul sot si respectiva persoana face un act la notariat in care se precizeaza ca aceea suma sa fie platibila in 6 luni.In 2011 am divortat.Acum am descoperit ca fostul sot a dat in judecata aceea persoana pentru neplata.Intrebarea mea este unde sa ma adresez pentru a recupera jumatate din valoarea bunurilor?Sa deschid alt proces facand mentiune de existenta acestui proces sau sa atasez o instiintare ca am dreptul la jumatate din aceasta suma.Mentionez ca nu am facut partaj cu fostul sot.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:26, 20 Februarie 2012
Orice problema legata de impartirea unor sume de bani sau bunuri care au fost dobandite in timpul casatoriei, nu se poate face decat in cadrul unui partaj.Partajul poate fi voluntar, ca in care se face la notar sau judiciar, caz in care se face prin instanta. In cazul dvs, eu cred ca ar trebui sa formulati o cerere de interventie in interes propriu in procesul introdus de sotul dvs, in asa fel incat sa solicitati ca plata sa se faca in privinta ambilor soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate sami072004 sami072004 buna ziua.Am cumparat un apartament ın 1997 şi am divortat ın 1999.apartamentul a fost cumparat prin credit de stat şi a fost achitat numai de mine ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva, cerere interventie voluntara in partaj?! maria stoica maria stoica Buna ziua; Sunt in partaj cu fostul sot si mama mea a facut o cerere de interventie voluntara principala. In conditiile in care ,in inscrisul de mana ,nu ... (vezi toată discuția)
Cum poate interveni o terta persoana in partajul bunuri comune teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.La procesul de partaj bunuri comune a sotului meu cu fosta lui sotie,aceasta din urma a introdus in masa partajabila si o costructie pentru animale a ... (vezi toată discuția)