Buna ziua,in 2010 fostul sot vinde catre o persoana fizica bunuri.Nu primeste in acel moment nici un ban.Fostul sot si respectiva persoana face un act la notariat in care se precizeaza ca aceea suma sa fie platibila in 6 luni.In 2011 am divortat.Acum am descoperit ca fostul sot a dat in judecata aceea persoana pentru neplata.Intrebarea mea este unde sa ma adresez pentru a recupera jumatate din valoarea bunurilor?Sa deschid alt proces facand mentiune de existenta acestui proces sau sa atasez o instiintare ca am dreptul la jumatate din aceasta suma.Mentionez ca nu am facut partaj cu fostul sot.Multumesc
Orice problema legata de impartirea unor sume de bani sau bunuri care au fost dobandite in timpul casatoriei, nu se poate face decat in cadrul unui partaj.Partajul poate fi voluntar, ca in care se face la notar sau judiciar, caz in care se face prin instanta. In cazul dvs, eu cred ca ar trebui sa formulati o cerere de interventie in interes propriu in procesul introdus de sotul dvs, in asa fel incat sa solicitati ca plata sa se faca in privinta ambilor soti.