avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DORESC O PARERE - partaj cu complicatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DORESC O PARERE - partaj cu complicatii

Sunt casatorita din 1992 si impreuna cu sotul meu al luat un teren in concesiune pe 25 de ani,in 1997 parinti mei ne-a vandut un apartament cu 2 camere si ei s-au mutat in casa construita de noi pe acel teren fara ca ei sa aiba vreun act ,deci mie mi-au vandut casa lo cu act de vanzare cumparare iar ei au platit si pana acum la momentul asta contractul de concesiune al locului pe numele sotului meu,deci toate chitantele sunt pe numele tatalui dar proprietar este sotul meu si mine in contract.Eu acum doresc ca divortez.Am uitat sa mentionez ca am un copil de 3 ani.Intrebarea este dupa divortul meu parintii mei raman pe drumuri ?
Cel mai recent răspuns: ContSters242749 , utilizator 17:04, 20 Februarie 2012
În urma divorţului, bunurile comune ale soţilor se vor partaja.

Dacă se va reţine că în masa partajabilă sunt incluse cele două imobile (apartamentul şi casa) mai mult ca sigur că unul dinte ele vă va reveni dumneavoastră.

În cadrul partajului se va putea cere să se constate contribuţia efectivă a soţilor la dobândirea bunurilor comune.

Dacă puteţi proba un ajutor substanţial din partea părinţilor D-vs., acest lucru vă va fi favorabil.
am actul de vanzare cumparare al apartamentului unde se vad ca vanzatori parinti mei si toate chitantele pe care le-au platit anual ,concesiunea terenului cu numele lor facandu-si rol la primarie
Păi, mai sus aţi spus că soţul este titularul concesiunii.
sotul este titularul contractului de concesiune ,dar din momentul in care ei ne-au vandut apartamentul,ei s-au mutat in casa construita la noi iar la primarie in registrul s-au inscris cu numele tatului iar toate chitantele platite anual sunt pe numele tatalui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. părinții mei sunt despărțiți in fapt din anul ... NicoletaSasu NicoletaSasu Buna ziua. Părinții mei sunt despărțiți in fapt din anul 1995 dar nu au divorțat.Sau căsătorit in anul 1979.La acel moment când sau separat eu și ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil cumparat cu chitanta de mana cirip cirip Sotia a deschis un proces de partaj prin care vrea sa obtina o casa achizitionata pe timpul casatoriei de la fratele sotului cu chitanta de mana.Este vorba de ... (vezi toată discuția)