avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Retrocedare teren + imobil
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Retrocedare teren + imobil

Am incercat sa obtin niste acte din partea autoritatilor vis-a-vis de niste proprietati ale familiei mele. Este vorba de teren si imobile care au fost nationalizate dupa 1945, dar fara ca cineva sa mai aiba acte pe ele care sa se fii pastrat pana azi. Am cerut acte din partea Arhivelor Nationale si a primariilor in schimb acestia sustin faptul ca nu au documentele pe care eu le mentionez. E posibil ca o parte din acte sa fie scrise in limba maghiara deoerece au intrat in posesia familiei in perioada Austro-Ungara. In aceasta situatie cum as putea proceda mai departe? Mai exista vreo sansa sa fiu intr-un fel sau altul despagubit?

Cu stima,
Radu Burcea
Cel mai recent răspuns: raduburcea , utilizator 00:13, 12 Noiembrie 2008
Incercati sa obtineti del la Arhivele Nationale situatia privind recesamintul din 1948, unde ar mai putea figura autorii dv. sau orice alta inregsitrare din registrul agricol anterior anului 1945 de la Primarie., sau din cartea funciara din acea perioada. Chiar daca sunt in limba maghiara le puteti traduce
Va multumesc frumos pentru informatii. Am sa incerc ceea ce mi-ati indicat. Imobilul si terenul aferent de care vorbesc se afla in prezent in patrimoniul Directiei Taberelor. Considerati ca as putea primi un raspuns si din partea dumnealor ?

Multumesc anticipat!
Cu stima,
Radu Burcea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate - revendicare mirelahanganu mirelahanganu Buna seara , Va rog sa ma indrumati de unde as putea incepe recuperarea actelor de proprietate ale bunicului meu pentru o suprafata de doua hectare de ... (vezi toată discuția)
Credit national agricol - ridicare ipoteca alissa_francesca alissa_francesca Buna ziua, As dori si eu un sfat. Doresc ridicarea unei ipoteci instituite in 1945 de catre \" Credit National Agricol\". Acesta institutie nu mai exista si ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate Mustatea Ioana Mustatea Ioana De unde am putea sa aflam cite hectare de teren a avut tatal nostru in afara de registrul agricol de la primaria din localitatea unde locuia si de ... (vezi toată discuția)