Am vandut SRL-ul meu unui cetatean roman care ulterior s-a stabilit in strainatate. Persoana respectiva nu a schimbat sediul firmei si a declarat firma inactiva pentru trei ani.
Cum sa procedez cu somatiile de plata pe care la trimite fiscul tot la mine?
Mentionez ca eu nu stiu adresa din strainatate, in acte fiind trecuta adresa mamei sale cu care locuia la data vanzarii.
Util pentru dumneavoastra, desi rezultatul nu este intotdeauna garantat, ar fi sa trimiteti in scris, cu confirmare de primire, o notificare catre organul emitent al somatiilor, notificare prin care sa precizati in mod ferm faptul ca nu intelegeti sa mai primiti corespondenta pentru societatea X, intrucit de la data de ... nu mai sunteti asociat/administrator al acesteia. Eventual atasati notificarii actele de cesiune a partilor sociale si certificatul de inregistrare a mentiunii cu privire la cesiune emis de Registrul Comertului.
Nu cumva acele somatii va vizeaza personal pentru datorii pe care societatea le avea de pe vremea cind erati administrator?
Este incorecta mentiunea dvs. ca a declarat firma inactiva pentru 3 ani, corect este ca a suspendat activitatea comerciala a societatii pentru 3 ani. Starea de inactivitatea a unei societati se stabileste de organul fiscal prin ordin al presedintelui ANAF.
Cu somatiile de plata nu puteti face nimic pentru ca oficial, conform evidentelor legale, sediul social al societatii este la adresa dvs. Singura solutie este sa nu le primiti, refuzati primirea pe motiv "lipsa destinatar".