avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii la fisc
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii la fisc

Am vandut SRL-ul meu unui cetatean roman care ulterior s-a stabilit in strainatate. Persoana respectiva nu a schimbat sediul firmei si a declarat firma inactiva pentru trei ani.
Cum sa procedez cu somatiile de plata pe care la trimite fiscul tot la mine?
Mentionez ca eu nu stiu adresa din strainatate, in acte fiind trecuta adresa mamei sale cu care locuia la data vanzarii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:25, 20 Februarie 2012
Util pentru dumneavoastra, desi rezultatul nu este intotdeauna garantat, ar fi sa trimiteti in scris, cu confirmare de primire, o notificare catre organul emitent al somatiilor, notificare prin care sa precizati in mod ferm faptul ca nu intelegeti sa mai primiti corespondenta pentru societatea X, intrucit de la data de ... nu mai sunteti asociat/administrator al acesteia. Eventual atasati notificarii actele de cesiune a partilor sociale si certificatul de inregistrare a mentiunii cu privire la cesiune emis de Registrul Comertului.

Nu cumva acele somatii va vizeaza personal pentru datorii pe care societatea le avea de pe vremea cind erati administrator?

Este incorecta mentiunea dvs. ca a declarat firma inactiva pentru 3 ani, corect este ca a suspendat activitatea comerciala a societatii pentru 3 ani. Starea de inactivitatea a unei societati se stabileste de organul fiscal prin ordin al presedintelui ANAF.
Cu somatiile de plata nu puteti face nimic pentru ca oficial, conform evidentelor legale, sediul social al societatii este la adresa dvs. Singura solutie este sa nu le primiti, refuzati primirea pe motiv "lipsa destinatar".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale neinregistrata la onrc -societate intrata in insolventa ocristina ocristina Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. In 2010 am infiintat cu inca o persoana un SRL , eu detinand 30% din partile sociale, asociatul 70%, ambii avand ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sediu social ana93 ana93 Am o mare problema: am fost asociat si administrator la un SRL, in mai 2006 am iesit din firma si ca asociat si ca administrator, primind descarcare de ... (vezi toată discuția)
Sediul social/administrativ marinacernov marinacernov Care este diferenta dintre sediul social si cel administrativ? La care din ele as putea eu trimite o scrisoare sefului? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)