Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
In 2010 am infiintat cu inca o persoana un SRL , eu detinand 30% din partile sociale, asociatul 70%, ambii avand calitatea de administrator.In 2012 cesionez toate partile mele sociale si mi se retrage dreptul de administrare , asociatul meu devenind unic asociat si administrator , tot el fiind imputernicit prin AGA sa inregistreze documentele la ONRC. Acum cateva zile primesc de la un administrator judiciar notificare prin care mi se cerea , ca si asociat si administrator al societatii,sa predau in termen de 10 zile documentele societatii . Am transmis raspuns prin care i-am adus la cunostinta ca nu detin nici un document al societatii deoarece nu mai am calitatea de asociat sau administrator si am atasat toate documentele de cesiune pe care le am. Fac precizarea ca am fost si la urmatoarul termen al procesului si am vazut ca actualul asociat si administrator a depus toate documentele necesare procedurii , si-a asumat in fata instantei printr-o declaratie pe propria raspundere intreaga raspundere de administrare si a depus si el in instanta cesiunea pentru a face dovada ca este unic asociat si administrator, cu toate acestea zilele trecute am primit o noua notificare de la administratorul judiciar prin care sunt somata inca odata sa predau actele , pe motiv ca cesiunea este nula daca nu a fost inregistrata la ONRC. Ce trebuie sa fac in situatia asta? Ce acte sa predau eu daca nu detin nimic, actele cerute fiind deja depuse la dosar de actualul asociat. Pot inregistra eu la ONRC cesiunea acum chiar daca a trecut mai bine de un an si societatea a intrat in insolventa?Va rog mult sa ma sfatuiti . Va multumesc anticipat
Este corect ce spune administratorul judiciar : "cesiunea este nula daca nu a fost inregistrata la ONRC"
Luati legatura cu acesta si vedeti cum rezolvati problema. E simplu : "comunicarea este mama intelegerii "
poate ca aveti dreptate in privinta comunicarii , dar administratorul judiciar nu functioneaza la sediul pe care l-a declarat , nici la cel unde am fost convocata sa predau documentele asa ca singura cale este acest schimb idiot de notificari. Pe de alta parte sa discutam ce , tinand cont ca documentele pe care mi le cere i-au fost deja puse la dispozitie de administrator, prin instanta , tocmai fiindca nu functioneaza la nici unul din sediile declarate, lucru de care a fost atentionat si de instanta
Cesiune societate
maria2015
Buna seara,
Am o problema legata de cesionarea totala a partilor sociale ale societatii in care eram actionar unic.
Am efectuat cesiunea printr-un act ... (vezi toată discuția)