avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune societate

Buna seara,
Am o problema legata de cesionarea totala a partilor sociale ale societatii in care eram actionar unic.
Am efectuat cesiunea printr-un act notarial catre doua persoane. Desi a trecut peste o luna si jumatate, noii actionari nu au intreprins nici un demers pentru inregistrarea la registrul comertului. Am insistat pe langa acestia pentru a primi explicatii privind aceasta intarziere.
Mi-au comunicat ca sunt multe documente necesare pe care le-au dat spre redactare si analiza unui notar....?!?
Personal mi se pare ca termenul este relativ lung pentru aceste demersuri.
Mentionez ca nu am semnat inca nici un document privind predarea primirea sediului inchiriat ( in care isi vor contiuna activitatea) cu mijloacele fixe si obiectele de inventar, sau alte procese-verbale de predare primire.
As vrea sa stiu care sunt actiunile pe care as putea sa le intreprind eu, personal, pentru iesirea mea din responsabilitatea pe care o am fata de societate ca fost actionar unic si administrator.
Multumesc pentru sprijin.
Dumneavoastra, ca asociat unic si administrator, ar fi trebuit sa faceti toate demersurile necesare. Ar fi trebuit sa va angajati un avocat care sa va intocmeasca actele necesare si care, de altfel, ar fi fost obligat, fiind angajat de dvs, sa isi duca la indeplinire mandatul in fata Registrului Comertului. Nu cunosc ce fel de acte s-au intocmit la notariat, ar trebui sa fiti si dvs in posesia unor exemplare. In mod normal, trebuia respectat un termen de la incheierea contactului de cesiune pentru a fi depus la ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare firma simina carmen simina carmen Buna ziua, Revin la d-voastra in speranta primirii unui sfat competent in rezolvarea urmatoarei situatii: Fiul meu cel mare are un SRL la care este unic ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)