avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii impuse in mod abuziv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii impuse in mod abuziv

Buna ziua

Numele meu este Raluca Craciun si as vrea sa cer un sfat cu privire la un conflict intre angajat si angajator. Mai precis, este vorba de tatal meu care este sofer profesionist si lucreaza la o firma de transport care a intrat, de ceva timp, in probleme financiare. Astfel, conducerea incearca sa concedieze din angajati fara posibilitatea ca ei sa poata primi drepturile de somaj. Ultima nascocire este un document pe care soferii sunt pusi sa-l semeze in mod abuziv si in care se stipuleaza obligativitatea de a respecta un consum de carburant (motorina) de 16%, indiferent de capacitatea cilindrica a motorului, de vechime si in special de greutatea marfii (peste 7,5 T), la o masina cu semiremorca si remorca. Daca nu este respectata aceasta conditie, soferii sunt pusi sa plateasca diferenta de consum sau sunt concediati. Fixarea limitei superioare de consum la 16% este aberant in contiile in care nici masina fara incarcatura pe ea nu poate scoate un consum atat de mic.

Va rog sa-mi spuneti cum ar putea tatal meu actiona pentru a inlatura acest abuz si in special care-i autoritati/institutii s-ar putea adresa.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:20, 10 Noiembrie 2008
Se poate adresa sindicatului din care face parte sau daca nu a adrerat la nici unul ITM privind asemenea clauze abuzive din contractul individual de munca/
1. Cum v-a spus si colegul meu, mai inainte, tatal dvs. sa se adrezeze sindicatului si/sau ITM.
2. Angajatorul nu pierde si nu castiga nimic daca concediaza pe salariati cu sau fara drept de a primi indemnizatie de somaj. Asa ca angajqatorul nu face altceva decat presiuni asupra angajatilor, deoarece se afla intr-o situatie financiara precare.
3. L-as sfatui pe tatal dvs. sa-si caute un alt loc de munca.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma obliga sa-mi dau demisia burciu burciu vreau si eu sa ma lamureasca cineva.lucrez la o firma ca sofer pe o autoutilitara fiat ducato si in luna anterioara am avut consumul de 12,5 . seful meu mi-a ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata obligatoriu Ilie Ioan Ilie Ioan Buna seara As dori sa va cer sfatul .In aceasta primavara am fost anuntati sa trebuie sa ne luam concediile de odihna. La revenirea din concediu am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am o probema, am lucrat la o firma de transport ca sofer profesionist, dupa o saptamana de lucru administratorul mi-a spus ca nu justufic 100 litri ... (vezi toată discuția)