avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata obligatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata obligatoriu

Buna seara
As dori sa va cer sfatul .In aceasta primavara am fost anuntati sa trebuie sa ne luam concediile de odihna.
La revenirea din concediu am fost trimis in concediu fara plata , fara sa fac cerere si fara acordul meu.
Dupa o luna am fost chemat sa fac o cerere de concediu fara plata retroactiva.
Ni s-a promis pentru perioada de concediu fara plata ca vom primi totusi 50 % din salariu.
La sfarsitul acestei perioade cand m-am prezentat la servici am refuzat sa fac cererea pentru acordarea concediului fara plata retroactiv si drept urmare am fost amenintat ca nu primesc nici un ban.
Afost refuzata si cererea mea de revenire la locul de munca dar si trecerea in somaj.
In prezent nu stiu ce trebuie facut intrucat alti colegi in aceiasi situatie au fost amenintati ca daca nu semneaza cererea de incetarea a contractului de munca cu acordul ambelor parti li se va incheia contractul pe motiv de incompetenta.
Consider ca este un abuz , eu nu am nevoie de bani nemunciti , nu-mi doresc decat un loc de munca si sunt pus in situatia ca fie fac cerere de incheiere a contractului de munca fara sa doresc acest lucru si fara sa beneficiez de o perioada de somaj fie mi se incheie contractul de munca ca imcompetent sau cu abateri repetate.
Ce as putea sa fac !
Va multumesc Ioan
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:01, 28 Iunie 2009
Faceti o sesizare scrisa catre ITM.Concediul fara plata se ia in anumite conditii....
Cu siguranta este un abuz.....si puteti demonstra acest fapt prin cererea pentru concediu fara plata care a trebuit sa fie depusa la ITM si pe care nu ati scris-o si semnat-o dumneavoastra.
Solicitati un exemplar de pe aceea cerere ITM-ului si apoi puteti face plangere penala pentru fals.
1. Se poate ca angajatorul sa treaca printr-o perioada grea din punct de vedere financiar si, ca mai toti angajatorii, nu vor sa faca uz de posibilitatile oferite de lege ci folosesc metode care li se par lor ca sunt legale, incurajati si de necunoasterea legilor de catre salariati.
2. Nu e legal sa va oblige sa intrati in CFP. Nu semnati asemenea cereri.
3. Daca nu mai are de lucru pentru o perioada va poate concedia prin desfiintarea locului de munca, dvs.primiti indemnizatie de somaj si daca isi revine va recheama la serviciu.
4. Si daca va concediaza pentru necorespundere profesionala tot veti beneicia de indemnizatie de somaj.
5. Sa nu semnati nici o cerere de incetare a contractului individual de munca sau o demisie! Nu vati mai beneficia de indemnizatie de somaj.
6. Sesizati ITM, cum v-au zis colegii mei, si reveniti cu orice se mai intampla, sa va spunem ce sa faceti.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement: ne sunteti foarte simpatic, mai ales cand citati din ce scriem noi. Insa am o precizare de facut: in cazul litigiilor de munca, unde angajatorul este o societate comerciala cu capital privat, instanta competenta este intr-adevar, tribunalul, insa este vorba de sectia civila si nu de cea de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie daca... misslucky misslucky Am lucrat din 2007 pana in nov 2011 din nov 2011 pana in iunie 2012 am fost in somaj,din iunie pana in sept 2012 am lucrat cu carte de munca si din ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca dupa concediul de maternitate gabriela87 gabriela87 pe data de 21 iulie tre sa incep munca si mi sa spus ca mi se redeschide contractul cu preaviz de concediere de 20 de zile si in perioada asta sa stau in ... (vezi toată discuția)