Buna ziua
Am avut o matusa care a decedat cu putin timp in urma.In ultimile zile din viata a fost internata la spitalul Sf.Ioan la sectia terapie intensiva.Acolo a fost vizitata(in penultima zi din viata)de catre fiica vitrega care locuieste in Israel(fata fostului sot decedat cu 3 ani in urma).Aceasta fiica vitrega s-a legitimat cu pasaport diplomatic si s-a recomandat drept fiica matusii mele.A doua zi matusa a decedat si a fost transferata la morga spitalului.Cand am fost sa fac actele pentru ridicarea corpului,spitalul m-a refuzat pe motiv ca eu in calitate de nepot(am testament in care sunt numit legatar universal,iar matusa declara in testament ca este vaduva si nu are urmasi)nu am acest drept si a venit cineva care a spus ca este fiica defunctei si numai aceasta are dreptul de a ridica corpul.Intre timp fiica vitrega a plecat din tara,iar cand am sunat-o mi-a spus ca nu se intoarce in tara prea curand.Am rugat-o sa-mi trimita pe mail o declaratie din care sa rezulte ca nu este fiica naturala,iar eu sa pot scoate corpul matusii.A refuzat acest lucru,ba mai mult,a sunat la spital si le-a spus sa nu cumva sa-mi dea corpul pt ca ea este fiica(am declaratiile doctorilor si infirmierelor).Intr-un final s-a gasit varianta ca sa ma duc sa obtin o ordonanta de la procuratura prin care s-a solicitat IML-ului sa ridice corpul matusii mele,sa i se faca autopsia si apoi sa pot ridica eu corpul defunctei si sa fac inhumarea.
Pot sa actionez in judecata aceasta persoana josnica pt ceea ce a facut(s-a dat drept fiica etc)?
Este bine ca ati rezolvat problema.Judecata nu prea vad ce sens are, ar fi timp pierdut si bani cheltuiti prin instanta ,si nici nu vad vreun temei de drept pentru o asemenea actiune.
Cat priveste mostenirea, fiica vitrega nu va putea face nimic, nu are vocatie la mostenire , iar dvs. veti putea culege, in baza testamentului ( care presupun ca este valabil intocmit), intreaga mostenire.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire
Lory13
Buna ziua. Fiti amabil .....matusa mamei mele a murit de curand. Ea are 2 fii vitregi (copii sotului decedat cu mult inaintea ei). Conform cettificatului de ... (vezi toată discuția)