avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa-mi raspudeti 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa-mi raspudeti 2

am fost anuntat verbal ca ,mi se deface CIM pe motiv disciplinar nu sunt de acord si nu am semnat nimic
pot sa maii demisionez ?, sa nu ajunga la ITM toate prostiile ce au scris ei
Cel mai recent răspuns: coca_lb , utilizator 10:00, 10 Noiembrie 2008
1. Daca ati fost anuntat verbal, ce trebuia sa semnati?
2. Puteti sa demisionati oricand, este numai vointa dvs. si nu va trebuie acordul angajatorului.
3. Daca angajatorul a demarat procedura cercetarii disciplinare prealabile, aceata isi urmeaza cursul si se poate sa va fie incetat CIM pentru abateri disciplinare. Depinde care din proceduri a fost initiata mai intai: demisia dvs. sau concedierea lor.
Pana nu vi se da ceva scris puteti face ce doriti. Dar daca angajatorul solicita perioada de preaviz, ei bine in aceasta perioada va poate face si cercetarea disciplinara. Incercati sa obtineti o incetare cu art. 55 b ( acordul partilor) unde nu mai e necesar preavizul. Faceti cererea de incetare in dublu exemplar si solicitati numar de inregistrare.
Acum depinde si ce considera ei ca ati facut atat de grav incat sa trebuiasca cim incetat disciplinar...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-concediere flo1982 flo1982 Buna ziua, Cu o rugaminte, va rog sa mi spune-ti in cazul in care eu am facut cererea de demisie, semnata dar nu am si eu o copie se poate lua in ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)