Buna. Un vecin de al meu in varsta de 72 ani are contracte de vanzare cumparare cat si titlu de propietate in urma tranzactiei de vanzare-cumparare de catre acesta.Insa acesta detine titlurile de propietate cat si contractele de vanzare cumparare in care rezulta ca acesta este posesorul bunurilor obtinute si nu le poate vinde altuia intru-cat nu sunt intabulate pe numele cumparatorului desii unii dintre vanzatori au decedat in urma,Intrebarea este.Ce poate face cumparatorul pentru asi putea intra in drepturi depline privind suprafatele de teren cumparate in urma contractului de vanzare cumparare atasate acestuia si titlurile de propietate (toate in original) Astept un raspuns si va multumesc anticipat.Cu respect Gabriel.
In situatia descrisa este necesar sa se adreseze unui topograf autorizat ( ales din www.ancpi.ro -din judetul in care sunt terenurile) , sa intabuleze aceste drepturi de proprietate.
Se pare că respectivul cumpărător a cumpărat de la un posesor neproprietar.Este o părere deoarece nu aţi fost prea explicit.Deci dacă doriţi răspunsuri corecte, faceţi întrebări complete.
Prestatie tabulara
goina4444
Buna.In anul 2008 am cumparat 9500 mp respectiv 8500 mp,cu contracte de vanzare extratabular,avand titlurile de propietate in original si au ramas la mine.Am ... (vezi toată discuția)