avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlu de proprietate / vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlu de proprietate / vanzare cumparare

Buna.Sa cumparat in urma unui contract de vanzare cumparare alataturat acestuia si titlu de propietate al vanzatorului fata de pamantul vandut in urma contractului de vanzare cumparare, insa intrebarea este cum poate face cumparatorul de buna credinta sa intre in posesia legala in urma contractului de vanzare cumparare a unui teren (pamant) alaturat acestui contract de vanzare cumparare si titlu de propietate a acelui pamant vandut in baza acelui contract de vanzare cumparare. (adica unde trebuie sa mearga cumparatorul pt a intra in drepturi in baza acestor acte si mai ales ca unul dintre vanzatori a decedat.Va multumesc anticipat.Respecte.Gabriel
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 10:51, 23 Martie 2012
Nu este clar ceea ce ati expus mai sus. Pentru un raspuns clar ar fi bine sa va reformulati intrebarea.
terenurile aflate pe titluri de proprietate , de regula nu sunt inscrise in cartea funciara. asta trebuie sa faceti dvs. trebuie intocmita o documentatie topografica de catre un expert, iar aceasta se depune la cartea funciara impreuna cu o taxa de 120 lei 9 nu stiu daca s/a modificat) si se va proceda la intabularea acestuia, urmare veti avea un extras CF.
ar trebui sa va interesati intai la primaria de care apartine terenul respectiv, pentru ca in ultimul timp primariile acceseaza fonduri europene pentru intabularea tuturor terenurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Despre titlu de propietate gabitzu1ro gabitzu1ro Buna. Un vecin de al meu in varsta de 72 ani are contracte de vanzare cumparare cat si titlu de propietate in urma tranzactiei de vanzare-cumparare de catre ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ikmm Ikmm Dacă pe un teren vânzătorul deține doar titlu de proprietate fără intabulare...care sunt pașii următori? Merita sa cumpăr pământul? (vezi toată discuția)