avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se elibereaza un imobil locuit ilegal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se elibereaza un imobil locuit ilegal?

Buna,
Incep prin a spune ca locuiesc intr-un bloc care nu are asociatie de proprietari. Exista o anexa (spalatorie) a acestui bloc care a fost ocupata, din spusele vecinilor care locuiesc de foarte multi ani acolo, ilegal de 2 indivizi. Nu as avea o problema daca ar fi oameni cumsecade, insa sunt agresivi si nu numai verbal (de exemplu sotul meu a fost atacat de EL cu un cutit - politia a luat cateva declaratii la insistentele noastre si atat, in continuare "cazul este la parchet" de mai bine de jumatate de an), are nenumarate plangeri la politie depuse de vecini, insa nimeni nu poate sau nu vrea sa faca nimic (am inteles ca ar avea o cunostinta la sectia de politie), nimeni-ma refer la autoritati. As dori sa stiu cum as putea afla daca intradevar acesti indivizi locuiesc acolo ilegal si daca este asa ce putem face, noi vecinii, sa eliberam anexa. Cum asociatie de proprietari nu avem, ce optiuni avem? Ma gandesc ca o varianta ar fi sa ii dea unul din noi in judecata, dar poate exista o solutie de genul: autoritatea cutare are dreptul sa verifice starea imobilului si sa ii dea afara in cazul in care nu au contract de vanzare - cumparare, chirie, etc. Am incercat sa gasesc un numar de telefon de la fostul ICRAL sect. 3, insa nu am avut succes.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 16:25, 5 Martie 2012
evacuarea o poate face doar proprietarul respectivei anexe. identificati-l si incepeti sa-l stresati cu reclamatii :)
Va trebuie o hotarare judecatoreasca civila de evacuare.
Acest lucru presupune un proces civil.

In penal nu cred ca veti rezolva ceva.
Incepeti prin a obtine de la cadastru un extras cf extenso al imobilului. Gasiti pe extrasul cf al apartamentului dvs. un nunar: CF col. Acest numar este al cf-ului colectiv si, cu ajutorul lui, cereti un extras. Pe extrasul cf colectiv (extenso) identificati spatiul si proprietarul acestuia. Este posibil sa fie un spatiu aflat in proprietatea comuna indiviza, situatie in care mandatati pe unul dintre proprietari sa va reprezinte in demersurile pentru evacuare.
Da, este posibil ca toti locatarii(proprietari) sa va aflati in proprietate comuna indiviza. Chiar daca nu sunteti declarati ca Asociatie de proprietari, vedeti in acest sens legea 230/2007 unde sunt specificate partile comune ce va revin in calitatea de proprietar. Asa cum a recomandat si @neutra, mandatati un proprietar pentru a va reprezenta, si pentru a putea chiar, angaja un avocat in numele dvs. In ceea ce priveste ICRAL(unitatea care a administrat cladirea), nu mai exista. A fost transformata in Orizont SA (tel. 021.315.72.07; str. Hristo Botev nr. 15, sector 3)
Buna ziua! Daca e vorba de o spalatorie, presupun ca este vorba si de o instalatie de gaze curenta pentru incalzit apa. In acest caz sau in situatia in care detin butelii, alte materiale potential periculoase sesizati autoritatile in scris despre pericolul la care sunteti expusi, iar I.G.S.U.-ul adica pompierii sunt cei abilitati sa constate si sa aplice contraventii, dispunand evacuarea in sitautia existentei unui pericol. In rest, e bine sa va constituiti ca asociatie de proprietari si sa urmati pas cu pas litera legii 230/2007. Bafta!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
lupul905, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a blocului de locuinte dragugh dragugh Buna ziua, Blocul in care locuiesc si care a fost construit in anul 1975, in Bucuresti sos.Mihai Bravu nr.1, sector 2, nu are carte tehnica. Sunt interesat ... (vezi toată discuția)
Salarii in asociatia de proprietari THEODORA30 THEODORA30 Vreau sa aflu daca proprietarii de apartamente pot afla ce salarii au cenzorii de la asociatie? Inclusiv presedintele,administratorul contabilul si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Evacuare ocupare abuziva imobil adri_ana adri_ana Care este procedura de evacuare daca o casa a fost ocupata abuziv? Mentionez ca nu sunt proprietarul acelei case , proprietarii fiin plecati din tara. Eu detin ... (vezi toată discuția)