avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Garantie contract inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Garantie contract inchiriere

Locuiesc intr-un apartament prin contract de inchiriere cu termenul de un an. Termenul limita al contractului este 20 Decembrie 2008. Vreau sa ma mut si am anuntat proprietarul pe la inceputul lui Octombrie, deci cu mai bine de doua luni inainte. Propietarul a fost de acord avand in vedere ca pe la jumatatea lui 2009 va reveni si el in apartament.
Imi pot recupera garantia platita la inceput daca ma voi muta cu o luna inainte de expirarea contractului?

La fel, imi pot recupera avansul platit la incheierea contractului?
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2008
ContSters61319, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 21:12, 24 Noiembrie 2008
Depinde ce clauze aveti in contract.Daca garantia a fost trecuta pentru a fi compensat (despagubit) locatorul in caz de neplata a utilitatilor sau de stricaciuni si ati platit utilitatile iar stricaciunile nu exista, aveti dreptul de a vi se restitui garantia.Daca ea ar trebui sa acopere si incetarea contractului inainte de expirarea termenului de inchiriere din initiativa chiriasului, atunci se nasc probleme si s-ar putea sa nu aveti drptul la restituire.Cat priveste avansul, se presupune ca daca ati platit avans pe 2-3 luni, in lunile respective nu ati mai achitat alte sume cu titlu de chirie.Aceste compensari - daca este cazul - si/sau restituiri ar fi bine sa le treceti punctual in actul de reziliere a contractului de inchiriere, semnat de ambele parti, pentru a nu exista dubii si pretentii ulterioare.
am mari probleme cu recuperarea garantiei.
peretii au suferit o uzura normala timp de doi ani, nu sunt zgaratiati sau sparti, doar ca s-a mai inchis foarte foarte putin culoarea. proprietarul vrea sa opreasca bani din garantie ca sa zugraveasca. mi-a facut o tiganie curata. s-a luat chiar si de faptul ca tava de la aragaz era putin murdara. cica vrea sa opreasca bani ca sa plateasca o femeie sa ii faca curat. cand am plecat de acolo am facut eu curat luna, spalat, aspirat si praf sters. m-am straduit sa ii predau garsoniera in conditii foarte bune. mobila era in stare foarte buna, la fel cum mi-a predat-o la inchiriere, doar placajul din spatele unui sifonier era putin desprins din cuie. pentru chestia asta i-am zis ca poate sa isi opreasca cateva sute de mii pentru a-l repara.

proprietarul nu a inregistrat contractul la administratia financiara. m-as duce putin sa il sperii dar nu stiu daca si eu ca firma sunt in regula daca am platit un contract neinregistrat.

voi ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
ContSters61319, utilizator
Pai....cam nu sunteti in regula, asa ca sperietoarea.....nu prea merge.
daca banii nu au fost platiti de la firma ci din propriul buzunar (adik nu ati decontat in firma aceste cheltuieli), atunci puteti merge linistit la sectia financiara. daca nu, mai bina va abtineti ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - chiriasi, probleme cu proprietara Maya1988 Maya1988 Acum pana acum o luna am locuit intr un apartament cu chirie amstat in jur de un an de zile fara sa facem contract toate bune si frumoase pana cand propietara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii ... albert7 albert7 Bună ziua! Garanția pe care am plătit-o la începutul închirierii unui imobil a rămas la proprietar din cauza că nu l-am anunțat cu 30 de zile înainte ... (vezi toată discuția)