avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in insolventa- sanse de recuperare drepturi ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in insolventa- sanse de recuperare drepturi salariale

sunt fosta angajata la o firma care de saptamana trecuta a intrat in insolventa.intrebarea mea este urmatoarea: am nevoie de un reprezentant legal (avocat) pentru a fi inscrisa la masa credala si pentru a-mi recupera drepturile salariale? Am citit undeva ca fostii angajati vor fi luati automat in considerare pentru recuperarea drepturilor salariale si au intaietate. Cum e mai bine sa astept terminarea procesului de insolventa sau sa angajez un avocat sa se ocupe de proceduri.Mentionez ca suntem aproximativ 2000 de persoane in aceeasi situatie.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 18:43, 24 Februarie 2012
Lichidatorul judiciar inscrie in tabelul creantelor salariatii cu creanta lor fara sa fie necesara depunerea unei cereri de creanta la dosar. Este insa intelept sa mergeti la lichidator si sa verificati daca apareti cu creanta inscrisa in tabel. Daca lichidatorul nu a intrat in posesia documentelor de la debitor nu are cunostinta de creanta dvs. si cereti acestuia sa depuna diligentele necesare pentru obtinerea documentelor. Veti primii mai multe detalii de la acesta.
Mergeti, vorbiti si mai ales scrieti ca la un moment dat se va apara ca nu a stiut ca exista creditori salariati, vorbesc din experienta.
Cea mai sigura cale ca o sa fie trecute in tabelul de creante si creantele salariale este sa depuneti aceasta solicitare la tribunal la dosarul de faliment al societatii, astfel ca judecatorul sindic ii va pune in vedere sa intreprinda masurile necesare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala irinairina13 irinairina13 Fosta firma angajatoare pe care am dat-o in judecata pentru incalcarea drepturilor salariale a intrat in insolventa. M-am inscris la masa credala. Ce sfaturi ... (vezi toată discuția)
Intrebare aleluta aleluta Buna ziua, am si eu o intrebare, am lucrat la o firma si nu mi-am obtinut ultimele drepturi salariale, am inteles ca firma intra in insolventa, ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor ... (vezi toată discuția)