avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Detin un teren si o casa, ramase mostenire de la parinti,pentru care platesc toate taxele si impozitele incepind din anul 1975 si pina in prezent. Mentionez ca, casa a fost construita de mine, si detin documente doveditoare in acest sens,precum si chitantele din care rezulta ca eu am platit toate taxele din 1975 pina azi.
Intrebarea mea este daca pot obtine acte de proprietate pe numele meu, fara sa mai cer acordul rudelor,si daca da ,care sunt pasii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 04:26, 22 Februarie 2012
Sa intelegem ca mai aveti frati? ca nu ati dezbatut succesiunea? si ca ati dori sa invocati uzucapiunea de 30 de ani?
Daca nu mai aveti frati si nu ati dezbatut succesiunea sau acestia sunt de acord sa renunte la mostenirea parintilor . dezbateti succesiunea pe cale notariala, la notarul public de pe raza judecatoriei unde ultimul dintre parintii decedati a avut ultimul domiciliu.
Daca nu va intelegeti cu fratii puteti invoca uzucapiunea daca ati avut posesia imobilului timp de 30 de ani neintrerupt si puteti demonstra acest lucru. Pentru aceasta trebuie sa va adresati instantei.
Da, in mod inevitabil va trebui deschis un proces daca intelege sa invoce uzucapiunea.

Chiar daca veti alege sa va judecati fara a va angaja avocat casa construita de dvs. va confera dreptul de despagubiri chiar si in cazul in care nu veti uzucapa.
Cu alte cuvinte, chiar daca nu veti reusi sa obtineti castig de cauza si ati pierde pe uzucapiune veti obtine dreptul la despagubiri, drept care chiar daca ar fi intr-un cuantum redus, veti obtine recunoasterea dreptului la despagubiri.
Adica statul prin justitie va va oferi o despagubire mai mica dar o veti obtine daca veti pierde procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenitorul poate uzucapa? Ioanamihaion Ioanamihaion Buna! Speta e urmatoarea: Impreuna cu părinții mei locuim in casa batraneasca a părinților tatălui meu de mai mult de 20 de ani. Bunicii mei au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune partiala favex favex Parintii mei au cumparat un teren cu chitanta de mana in 1956 iar in 1957 au construit o casa fara autorizatie de construire. Au inscris terenul si casa in ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)