avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara

am si eu o intrebare , daca imi dau demisia de la actualul loc de munca ,lucrez de peste doi ani aici si relatiile cu sefii nu mai sint asa bune pot beneficia de ajutor de somaj? demisia nu se justifica ...dar seful meu nu renunta la postul pe care il ocupam in fiecare luna angajeaza oameni care nu rezista si pleaca ...iar de noi isi bate joc...din toti care au plecat am inteles ca nu le-a dat dreptul la somaj...si este pacat de munca si chinul nostru...exista vreo modalitate sa plec de la munca si sa beneficiez de somaj ?va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 21:33, 21 Februarie 2012
La demisie nu primiţi şomaj, trebuie să găsiţi o modalitate de a pleca prin acordul părţilor. Vorbiţi cu angajatorul şi poate va fi de acord, până la urma urmei nu vă plăteşte angajatorul ajutorul de şomaj.
Nici prin acordul partilor nu primiti somaj. Pentru a primi somaj trebuie sa vi se desfaca contractul de munca de catre angajator, din motive neimputabile Dvs. (reorganizare/ restructurare de pilda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Conventie cu somajul ContSters6135 ContSters6135 M-am angajat in 7 noiembrie 2005 si firma a facut o conventie cu somajul.Ce a presupus acasta?Daca as vrea sa plec, cum plec?Prin demisie?Am inteles ca ... (vezi toată discuția)