Se da urmatoarea situatie: o societate participa la o procedura cu criteriul de atribuire "pretul cel mai scazut" (servicii asigurare masa). La deschiderea ofertelor are pretul cel mai mic.
Problema este ca firma aceasta a subestimat valoarea ofertei (numarul efectiv de unitati livrate catre AC).
Caietul de sarcini e ambiguu si nu precizeaza de altfel numarul efectiv de portii, iar ofertele depuse ajung sa difere in privinta numarului de portii din centralizator, desi unii ofertanti "estimeaza" numarul necesar.
Clarificarile spun doar " prânz pentru cei x participanţi timp de y zile pe perioada cursului z si/sau cursului w" (unii cursanti si formatori- nu este clar care si cati - vor urma/preda mai multe module).
AC e in faza de evaluare si f. probabil va fi constransa sa comunice un numar de referinta efectiv al portiilor necesare.
Va putea valoarea ofertei sa fie ajustata/reactualizata?
Chiar si dupa ajustare, tot oferta cu pretul initial cel mai mic ar fi pe primul loc.
Sunt acestea motive pentru o anulare a procedurii?
Maine dupa-amiaza doar voi avea ocazia sa discut direct cu cineva avizat, asa ca intre timp apelez la ajutorul dumneavoastra. va multumesc anticipat.
PS As mai avea o intrebare - ca sa nu postez un alt mesaj:
Cum se trateaza o greseala tastare in oferta financiara?
Ex
2 buc x 14.5 lei = 29 lei fara TVA
1 buc x 14.5 lei = 29 lei fara TVA
Oferta este respinsa de catre comisie, sau se solicita corectarea ei?
Corectarea erorilor aritmetice se face doar in cazul de la art.80, alin.2 din HG 925 daca apar in propunerea financiara.
AC nu mai are dreptul de a face precizari la CS in aceasta faza.
Lipsa precizarilor la care face referinta nu poate duce decat la anularea procedurii in aceasta faza, din cauza imposibilitatii analizei ofertelor in mod unitar, in opinia mea.