avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen depunere plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen depunere plangere CEDO

buna seara,pentru ca inca nu au trecut cele 18 luni pe care cedo le a acordat romaniei pentru rezolvarea problemelor cu retrocedarile eu cind ar trebui sa depun plingere la cedo la 6 luni dupa cele 18 acordate de ei sau la 6 luni dupa ce eu am pierdut procesul si daca au trecut 8 luni de la pierderea procesului mai pot depune plingere la ceco avind in vedere ca ei au sistat o perioada procesele la cedo
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:01, 9 Iulie 2012
In termen de 6 luni dupa consumarea ultimei cai de atac ordinare prevazute de lege in Romania.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
Stimat forumist,

În mod clar achiesez la răspunsul colegului @andymaurul: nu s-a schimbat nimic în privința termenului de 6 luni aplicabil dupa consumarea ultimei cai de atac, depășirea acestui termen generând inadmisibilitatea aplicației.

Termenul de 18 luni de care ați vorbit reprezintă un termen de grație acordat României, iar nu un termen de depunere a aplicației!

Practic, în acest termen,judecata cererilor similare celor în urma cărora a fost declanșată procedura-pilot împotriva României se suspendă, deci analizarea dosarelor îngheață și nu se mai pronunță hotârâri în astfel de cazuri.

Însă nu există nici o legătură cu termenul de depunere a cererii CEDO. Aceasta se va depune în termenul obișnuit, iar dacă se vor vedea similitudini cu procedura-pilot, se va suspenda procedura CEDO.

Cu stimă.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
andreigrigoriu, moderator
Stimat forumist,

Având în vedere neclaritățile dvs, așa cum le-am observat și din mesajele private trimise de dvs, voi completa răspunsul dat anterior.

Din păcate, termenul de 6 luni nu are nimic în comun și nici nu se raportează într-un fel la cel de 18 luni, acum prelungit, acordat în procedura-pilot.

Astfel, dacă nu ați introdus aplicația înăuntrul termenului de 6 luni, aveți o serioasă problemă.

Este, totuși, necesar să aveți în vedere următoarele:

* termenul de 6 luni nu se calculează neapărat de la pronunțare, putându-se avea în vedere și motivarea deciziei de recurs, în caz că aceasta s-a efectuat ulterior;

- acest calcul va avea în vedere data la care judecătorii și-au motivat hotărârea, așa cum reiese întotdeauna din ultima filă a unei hotărâri: Hot red de...X, nr. ex...Z, data ...Y.

* există excepții în care termenul de 6 luni nu este aplicabil - ca exemplu, atunci când ați câștigat în instanță, dar hotărârea nu vă este executată.

Cu stimă



Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la cedo TudorFlorica TudorFlorica Buna ziua As dori sa stiu daca pot sa fac o plingere la CEDO , chiar daca nu am folosit contestatie in anulare / respingere in cadrul unui proces cu o ... (vezi toată discuția)
Pot formula plangere catre cedo dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?! kisso kisso Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod ... (vezi toată discuția)
Calcul termen cedo _Alin_ _Alin_ Buna dimineata, In luna Mai am primit hotararea definitiva de la instanta. Am facut cerere de revizuire. Termenul de 6 luni la CEDO curge de la prima ... (vezi toată discuția)