Am lucrat la o firma de sisteme de supraveghere video..am inceput munca in data de 30 sept..iar primul salariu ar fii trebuit sa il iau pe 30 octombrie(ziua cand mi-am si dat demisia)...eu am semnat un contract de munca cu ei cam la 2 sapt de la angajare..contract care nu a fost inregistrat la camera de munca sau ma rog unde trebuie inregistrat.
"Patronul" este un recidivist imputit(am aflat prea tarziu din pacate) inchis pentru evaziune fiscala ...i se da voie afara din penitenciar doar intre 7-17.00....sotia este administrator in firma dar deciziile le ia el!
Ideea e ca nici pana azi nu mi-au platit nici un ban...deci am lucrat pro bono pentru ei..ma tot mint ca nu le-au intrat nu stiu ce bani in cont.
Ce pot face sa le intorc "favoarea"?
Mentionez ca nu imi mai vreau banii neaparat...dar vreau sa se invete minte..pentru ca ei de fel nu isi platesc angajatii si nici darile si in plus monteaza sisteme de alarma si supraveghere fara a avea nici o autorizatie!!!
Am vreun castig de cauza?
Mai bine va vedeti de treaba dvs. Pentru o luna de munca si cativa banuti amarati s-ar putea sa aveti probleme mai mari.
Cine stie cat este gasca de mare! Daca are legaturi cu hoti si el monteaza camerele alea doar ca sa vada locurile respective, sa vada ce ar fi bun de luat de pe acolo, poate are si vreo programare ceva si el faciliteaza intrarea altora.
Mai bine va angajati in alta parte si-l lasati in pace! Puteti sa aveti probleme mai mari, pe el nu-l intereseaza prea mult ca e deja recidivist... niste loviri sau chiar un omor poate ca nu-l sperie!
Faceti cum credeti!
Multumesc mult pentru sfat dar chiar nu se pune problema ca el sa faca rau cuiva.Unde se montau camere stiu...eu incheiam si aduceam clientii...dar nu stiam ca nu au autorizatie...el ar vrea sa fie in leglitate dar din pacate nu prea ii iese.
Si nu e vb de bani(cel putin nu de ai mei)...mai are pe langa mine inca 5 salariati neplatiti si fara carte de munca(ei nu stiau ca nu au)
Asa ca pana cand sa ii lasam pe toti nenorocitii sa scape basma curata facand sa sufere atatia oameni nevinovati!
Din cauza unor oameni ca el multi oameni nu isi pot plati ratele..intretinerea si mancarea la copilasi!!!!!!!!!
Nu mi se pare corect ca un avocat sa sfatuiasca o persoana sa inchida ochii si sa plece dupa ce a muncit fara sa primeasca salariul.
Cel mai bun sfat este o reclamatie la ITM. Incepeti de aici.
In primul rand acesta este un forum de discutii si eu mi-am spus doar o parere. Puteam sa comentez si meciul de aseara daca vroiam.
Daca sunteti mai multi in aceeasi situatie, atunci mergeti la ITM, intr-adevar, si faceti o reclamatie. Nu stiu ce fel de om este asta, dar v-am zis sa aveti grija. Cu puscariasii nu trebuie sa ai prea multe legaturi.
Nu, nu puteati sa comentati si meciul de aseara pentru ca exista regulament de postare care interzice asa ceva... Mai interzice si aprecierile in necunostinta de cauza asupra unor persoane, si aici ma refer in special la partea "niste loviri sau chiar un omor poate ca nu-l sperie". Va rog nu mai faceti supozitii de acest gen si raspundeti numai la intrebarea juridica postata pentru ca acesta e scopul acestui forum.